ANASAYFA arrow right Güncel

Boğaziçili akademisyenler: Öğrencilerimiz bırakılsın

Boğaziçili akademisyenler: Öğrencilerimiz bırakılsın
YAYINLAMA: 05 Ocak 2021 / 17.41
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2021 / 17.41
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, Güney Kampüs'teki rektörlük binası önünde bir araya gelip Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektörlüğe atanmasını protesto etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasına protestolar sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, Güney Kampüs'teki rektörlük binası önünde bir araya geldi. Binaya sırtlarını dönen akademisyenler, akademinin etik ilkelerini okudu.

"Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyen akademisyenler "Öğrencilerimiz derhal serbest bırakılsın" ifadeleriyle bu sabah düzenlenen öğrencilere yönelik operasyonu da protesto etti.

"Öfkeliyiz ama güçlü hissediyoruz"

Prof. Dr. Esra Mungan, bir öğrencinin Instagram'dan yaptığı canlı yayında öğrencilerine seslenip "Biz pes etmeyeceğiz. Çok öfkeliyiz ama çok da güçlü hissediyoruz. Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bu ülke bu şekilde devam edemez. Mücadeleye devam. Bu ülke aydınlık günleri görecekse sizlerle görecek" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *