ANASAYFA arrow right Güncel

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencilerinden açıklama: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencilerinden açıklama: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz
YAYINLAMA: 10 Ocak 2021 / 17.54
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2021 / 17.54
AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencileri, AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında "Bütün Türkiye’de üniversite rektörlerinin atanmasını değil üniversite bileşenlerince seçilmesini istiyoruz. Kayyumlarla yapılacak hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz. Piyasa için değil toplum için bilgi üreten eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk bir üniversite istiyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!" İfadeleri yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencilerinin basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencileri olarak size diplerden sesleniyoruz.  Eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk üniversiteler tahayyül ederken OHAL, KHK ve kayyum rejiminin bizi çekmeye çalıştığı diplerden!
Nasıl bir üniversite? Özgürce düşünüp tartışıp bilgi üretebildiğimiz bir ortam hayal ediyorduk. Öğrencilerin sadece eğitim almakla kalmadığı, karşılaşmalar yaşadığı, hayatın karmaşık, zorlu ve keyifli olduğunu gördüğü bir mekân... Tüm bunlar içinde eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk bir üniversite için çabalıyorduk. Söz, yetki ve kararın üniversitenin tüm bileşenlerine ait olmasını istiyorduk.

Ne ile karşılaştık? Tüm bu hayallerimiz ve çabalarımız, üniversitemizin kapısına vurulan kelepçelerle tutsak edilmek isteniyor. Bu duruma bir günde gelmedik. OHAL KHK’larıyla üniversitelerden yüzlerce akademisyen ihraç edildi. Kayyum rejimi demokratik ve hukuki teamüllerin yerini aldı. Demokrasinin asgari şartlarından biri olarak kabul edilen seçimler dahi hiçbir meşruiyet kaygısı duyulmadan ortadan kaldırıldı. Üniversitemiz, mahallemiz ve hayallerimiz polis ablukası ve gece yarısı kırılan kapıların gölgesi altında!

Ne istiyoruz? Bütün Türkiye’de üniversite rektörlerinin atanmasını değil üniversite bileşenlerince seçilmesini istiyoruz. Kayyumlarla yapılacak hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz. Piyasa için değil toplum için bilgi üreten eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk bir üniversite istiyoruz. 

Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *