ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Boğa yetiştiririm diyene destek veririz

Boğa yetiştiririm diyene destek veririz
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 13.20
Süne ve benzer zararlılara karşı çiftçiyi uyaran Tarım İl Müdürü Celal Orhan, süne ile mücadele kapsamında bu yıl 812 bin hektar alanın ilaçlama kapsamına alındığını belirterek, 12 ton ilaç kullanacaklarını açıkladı.

Süne ilaçlamasını, tespit edilen mevkilere ve ekinlerin yetişme durumuna göre yapacaklarını söyleyen Orhan, “İlaçlama ekiplerinin gelmediği veya ilaçlamayla ilgili sorunu olan çiftçi mutlaka bize bildirsin. İsteyene ilacı verelim kendisi atsın” dedi. Orhan, hayvancılık yapmak isteyenlere destek verdiklerini belirterek, küpesiz hayvan sevkiyatının da yasak olduğunu vurguladı. Çiftçi ise ilaçlamanın zamanında yapılmadığından yakındı.

Şehikamil ve Şahinbey’de bulunan köylerin muhtarları ile Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda süne mücadelesiyle ilgili çalış-malan anlatan Tarım İl Müdürü Orhan, ilaçlama yapılan yerlerdeki anların başka yere taşınması gerektiğini söyledi. Bu yıl 9 yerde ilaçlama uçağı pisti hazırladıklarını ifade eden Orhan, “Hiçbir üreticinin mağdur edilmesini istemiyoruz. Sorun olduğunda mutlak bize bildirin ve görevlilere yardımcı olun. Uçak pist alanlarında ilaç tankları var. Bu ilaçların uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Çalışmayan elemanı haber verin. Aldığınız ilaçlan yerinde kullanın. Bu ilaçlan başka yerde kullandığınız tespit edildiğinde, para cezası veririz. Yöremizde 35-40 bin çiftçi var. Yapılan ilaçlama 500 milyar civarında. Ekonomik kriz döneminde devletin imkanını kimse amacı dışında kullanamaz. Ekinlerdeki hortumlu böceklere karşı devlet mücadelesi yok. Bu tür böceklere karşı siz ilaçlı mücadale yapacaksınız. Bu mücadaleyi ihmal etmeyin” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *