ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bodur elma bahçesi kuruluyor

Bodur elma bahçesi kuruluyor
YAYINLAMA: 15 Mart 2023 / 13.22
GÜNCELLEME: 15 Mart 2023 / 13.22
Gaziantep yöresine bodur elma bahçeleri kurulması için çalışma başlatıldı.

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde yaklaşık 50 yere bodur elma bahçesi kurulması planlanıyor. Bu amaçla 30 milyar tutarında 7 bin 500 adet bodur elması alımı için ihale yapıldı.

Çiftçiye fidan desteği veriliyor

Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, yöremizde meyveciliğin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, bodur elma için yörede araştırma ve inceleme yaptıklarını, tespit ettikleri yaklaşık 50 yerde bodur elma bahçesi oluşturacaklarını söyledi.

Tespit edilen bu yerlerin sahiplerine fidan verileceği, fidanların yüzde 50’sinin parasını devletin karşılayacağı öğrenildi. Bademli Kooperatifinde satın alacakları fidanların ihalesini yaptıklarını, fidanlar gelir gelmez çiftçiye dağıtacaklarını kaydeden Yılmaz, bodur elma ağacının diğerlerine göre bol ürün verdiğini söyledi.

4 yıldan sonra dekara 4-5 ton meyve veriyor

Toplam 7 bin 500 tane fidan satın alacaklarını hatırlatan İbrahim Yılmaz, bodur elmanın ihraç edilmeye uygun meyve olduğunu ifade ederek, “Bir dekar alana 150-200 tane bodur elma fidanı dikiliyor. Diğer cins elmalarda 20-25 tane dikilebiliyor. Bodur elma ağacının gübrelenmesi budanması hasadı ve ilaçlaması diğer elmalara göre daha kolay. 3 yıl sonra bodur elma fidanından meyve almaya başlanıyor. 4 yıldan sonra dekara 4-5 ton ürün veriyor. Diğer elma türlerinde bu kadar verim almak imkansız. Üstelik bodur elma ihraç edilmeye de uygun, kaliteli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *