ANASAYFA arrow right Dünya

BM Güvenlik Konseyi Suriye için tekrar acil toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi Suriye için tekrar acil toplanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
24 Şubat'ta Suriye için 30 günlük ateşkes kararı alan BMGK, bugün tekrar acil olarak toplanıyor. Toplantıda pratikte uygulanmayan ateşkes konuşulacak. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 24 Şubat'ta 15 ülkenin oy birliğiyle alınan ancak 30 günl
24 Şubat'ta Suriye için 30 günlük ateşkes kararı alan BMGK, bugün tekrar acil olarak toplanıyor. Toplantıda pratikte uygulanmayan ateşkes konuşulacak.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 24 Şubat'ta 15 ülkenin oy birliğiyle alınan ancak 30 günlük ateşkes kararını ele almak üzere bugün acil gündemle tekrar toplanıyor.
BM'nin New York'taki genel merkezinde kapalı kapılar ardında yapılacak toplantı İngiltere ve Fransa'nın talebiyle düzenleniyor.
Suriye'de çatışma bölgelerine insani yardım ulaştırılması ve sivillerin tahliyesi için alınan 30 günlük kararın neden uygulanamadığı konuşulacak.
BM İnsan Hakları Raporu açıklanacak
Öte yandan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin de bugün Cenevre'de düzenleyeceği basın toplantısında, BM'nin dünya üzerindeki insan hakları ihlalleri konusundaki yıllık raporunu açıklayacak.
Suriye'deki insan hakları ihlallerinin geniş yer alması beklenen raporda Suriye'nin yanı sıra Myanmar ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 47 ülkedeki ihlallerin bilançosu çıkarılacak.
El Hüseyin, bir önceki hafta Doğu Guta'da sivillere yönelik saldırıları, "muhtemel savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suç" olarak tanımlamıştı. (PT)
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *