ANASAYFA arrow right Güncel

“Bizler için çok değerli bir gün”

“Bizler için çok değerli bir gün”
YAYINLAMA: 25 Ocak 2021 / 20.51
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2021 / 21.03

Gaziantep Valisi Davut Gül, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bugün; devrin en büyük ordularıyla saldıran emperyalizmi hüsrana uğratarak eşsiz bir destan yazan Gazi Şehrin, başka bir Gaziyi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü misafir edişinin 88. yıl dönümü ve bizler için çok değerli bir gün” dedi.

Gül, “Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Büyük Önder, 88 yıl önce bugün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırmışlardır.

Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık, fedakârlık, yiğitlik ve cesaretinin ölümsüzleştiği Kurtuluş Destanıdır.

Bundan dolayı bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatına mazhar olmuşlardır.

Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder'e hemşerilik teklif ederek Atatürk’ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür” şeklinde konuştu.

 

 Şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destan

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal’in Gaziantep’e Teşriflerinin 88’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e teşriflerinin Antep halkının verdiği destansı mücadelenin bir ödülü olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, şunları aktardı: “Bu destan, vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmamak uğruna 11 ay Bağımsızlık ve Hürriyet için mücadele eden şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizin mücadelesiyle, kanlı elbiseleriyle açılan mermi çukurlarıyla koyun koyuna gömülen şehitlerin destanıdır. Bu destan Ankara’dan gelen yardımların ulaşmasını engelleyen Fransızlara rağmen, şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi teşriflerinin 88’inci yıl dönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, dün olduğu gibi bugün de vatan için gövdesini siper etmekten, canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Gaziantepliler, 26 Ocak günü Gazi Mustafa Kemal’i kucaklayabilmişlerdir

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 88. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 “Bugün, Atatürk’ün Gaziantep’e teşrifinin 88. yıl dönümünde aynı mutluluğu ve heyecanı ilk günkü gibi hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele yıllarında Gazianteplilerin düşman karşısındaki yiğitçe direnişlerini, ölümle diş dişe savaşlarını, savunmalarını coşkuyla izlemiş, Gazianteplilere her fırsatta güç vermiş, övmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e karşı büyük bir sevgisi vardı ama bir türlü fırsat bulup da bu şehre gelememişti. Gaziantepliler, ancak, 26 Ocak 1933 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kucaklayabilmişlerdir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *