ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bizim günahımız ne?

Bizim günahımız ne?
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.17
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 20.17
Kilis’te, Nizip’te, Maraş’ta kahke gibi ekmekler çıkıyor. Gaziantepliler ise kalitesiz, hamur ve rengi belirsiz ekmek yiyor.

Ekmek israfını önlemek için ekmekler küçültülmeli. Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de ekmek israfının önlenmesi için çaba harcanmalıdır. Türkiye'de bir yılda 25 milyar liralık ekmek israfı yapılarak, hem paralar boşa gidiyor, hem de en değerli gıda maddesi olan ekmek sokağa atılıyor. 

Geçen yıllarda şehrimizde ekmek israfının önlenmesi için belediye olarak girişimlerde bulunuldu. Çöp kutusuna ekmek atanların cezalandırılacağı bildirildi. Bunun önemli ölçüde yararı da oldu. Sonradan belediye ilgilileri konu üzerine eğilmeyince yeniden büyük çapta ekmek israfı görülmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Gaziantepli vatandaşlarımız şunları söyledi:

“Gaziantepliler olarak bizler taze ve sıcak ekmek yemeye alışmışızdır. Bayat ekmeği Gaziantep'te kimse yemez. Bunun için de ekmeklerin, özellikle francalaların küçültülmesi gerek. Belediye bu yolda ciddi bir adım atarsa ekmek savurganlığını önlemiş olur.

İkinci ve önemli bir sorumuz da şu: Gaziantep'te Türkiye'nin en kalitesiz ve büyük ekmeğini yiyoruz. Bunun başlıca sebebi pidelerin ve francalaların büyük olmasıdır. Francala ve pide büyük olunca içi iyi pişmez hamur kalır. Biz de hamur ekmek yemek zorunda kalıyoruz. Zaman kaybedilmeden ekmekler küçültülmelidir.

Burnumuzun dibinde Nizip'te, Kilis'te, Kırıkhan’da ve çevre illerde kahke gibi ekmek çıkıyor. Biz ise kalitesiz, hamur ekmek yemek zorunda kalıyoruz. Belediye bu konuya da mutlaka eğilmelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *