ANASAYFA arrow right Dünya

Bizim füzenin gücünü hiç kimse yok edemez

Bizim füzenin gücünü hiç kimse yok edemez
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
İran Devrim Muhafızları Başkomutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İranla ilgili son açıklamalarına tepki göstererek, “Bizim füze gücünü hiç kimse yok edemez. Korkuyor
İran Devrim Muhafızları Başkomutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İranla ilgili son açıklamalarına tepki göstererek, “Bizim füze gücünü hiç kimse yok edemez. Korkuyorlarsa, sığınaklara girsinler” dedi.
Tasnim News’a göre, bugün Tahran’da düzenlenen bir törende konuşan Tuğgeneral Selami, Mike Pompeo’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada İran ile yeni bir anlaşmanın yapılabilmesi için bu ülke tarafından yerine getirilmesi gereken 12 koşul sıraladığını anımsatarak, “İran’ın füze programına son vermesi gerektiğini düşünüyorlar. Yapmaya zorlayamadıkları için bizden talep ediyorlar” dedi. Tuğgeneral Selami, “Bizim füze gücümüzü hiç kimse yok edemez. Korkuyorlarsa, sığınaklara girsinler” ifadelerini de kullandı.
Haberde Suriye’de iç savaşın patladığı 2011 yılından beri İran’ın, çoğu ABD ve bölgedeki müttefiklerince desteklenen terör örgütlerinin karşısında, Suriye’nin yakın müttefiki ve meşru hükümetin destekçisi olduğu vurgulandı.
İran yetkililerinin defalarca, İran’ın füze gücü dahil ülkenin askeri yeteneklerini güçlendirmede tereddüt göstermeyeceğini, İran’ın savunma kabiliyetinin asla müzakerere konusı olmayacağını söylediklerine de dikkat çekildi. (ANKA)
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *