ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bizim Çocuklarımız Projesi Vakıf oldu

Bizim Çocuklarımız Projesi Vakıf oldu
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.50
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.50
Gaziaptep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren "Bizim Çocuklarımız Projesi" Vakfa dönüştrüldü. Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı ilk toplantısını yaptı.

1998 Yılı’ndan bu yana sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara hizmet verdiklerini belirten GASEK ve Bizim Çocuklanmız Vakıf Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, sokaklarda çalışan ve yaşayan 2 bin 800 çocukla irtibata geçildiğini, bunlardan 500'ünün sokaklarda yaşadığını açıkladı. 1998'den beri 364 çocuğun zaman zaman İlk Adım Evi’nde kaldığını, uçucu madde bağımlısı 240 çocuğun bu bağımlılıktan kurtanldığını açıkladı.

Proje kapsamında 565 çocuğun da çıraklık eğitim merkezine yerleştirildiğini, sokaklarda yaşayan ve çalışan çocuklan koruma altına almak ve onlara daha güzel bir gelecek sağlamak için aktif hale getirilen GASEK Bizim Çocuklanmız Vakfı Başkanı Sofuoğlu, aile bütçesine katkıda bulunmak amacı ile çalışan veya tamamen ailesinden koparak, sokakta yaşayan ve uyuşturucu madde bağımlısı olan 18 yaş altı çocukları sokaktaki tehlikelerden korumak, beslenmesini, sağlık ve eğitimini, giyimini karşılamak, rehabilite etmek amacı ile açtıklan " İlk Adım Evi" ve "Güven Evi" nde hizmet verdiklerini söyledi.

Gaziantep’te yapılan araştırma sonunda, "Sokakta Yaşayan" ve "Sokakta Çalışan Çocuklarla ilgili sayısal ve niteliksel bilgiler elde edildiğini kaydeden Sofuoğlu, okula devam eden bin 59 çocuk bulunduğunu, sokakta çalışan ve okula devam etmeyen 565 çocuğu kapalı işyerine yerleştirdiklerini, sokakta yaşayan ve sokakta çalışan takat okuma yazması olmayan, yaşı büyük çocuklar için okuma yazma kursları açtıklannı belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *