ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bizi çekemeyenler var

Bizi çekemeyenler var
YAYINLAMA: 25 Ekim 2022 / 19.55
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2022 / 19.55
Atatürk ilkelerine bağlı eğitim verilen Özel Güney Fırat Okulları’nın Vatan gazetesinde isminin tarikatçı okullar arasında gösterilmesine okul yönetimi ve veliler tepki gösterdi.

Okul idarecileri haberi ve iddiayı gerçeklerden uzak, maksatlı, çirkin bir oyun olarak değerlendirdi.

Haberle ilgili tekzip yazısının yayın yapan gazeteye gönderildiği belirtilirken, tarikat okullarının Gaziantep’te varlığının da inkar edilmediği gibi bir çok özel okulda mescit bile bulunduğu dile getirildi.

Özel Güney Fırat Okulları’na ağır suçlama

Özel Güney Fırat Okulları yönetici ve velileri dün ‘Özel okula derin kuşku var’ başlıklı Vatan Gazetesi’nde yer alan haberle şok oldu. Tarikat okullarının listesinin yayınladığı haberde, Gaziantep’te Özel Güney Fırat Okulları’nın adı da yer aldı. Özel Güney Fırat Okulları’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan başta olmak üzere birçok laik demokrat insanın çocuklarının okuduğu, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyen, eğitim öğretimin çağdaş normlara uygun olarak verildiği bir okul olduğunu ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Ali Bozok, iddianın tamamen maksatlı, gerçeklerden uzak, asılsız olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Türbanlı öğrencisi yok

“Yayını yapan gazeteye, haberi düzeltmeleri için tekzip gönderdik, yayınlamadıkları takdirde yasal yollara başvuracağız. Böyle çirkin, haksız bir iftira olamaz. Kaldı ki Gaziantep’te özel okullar arasında Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen, çağdaş, laik eğitim ve öğretim veren Gaziantep’in en seçkin kurumlarından biriyiz. Bir tane türbanlı öğrencimiz olmadı. Olamaz da. Bu da bize mesleki açıdan gurur verir. Biz Atatürkçü çağdaş, laik çocuklar yetiştiriyoruz. Bunu da kimseden gizlemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine bağlılıktan başka hiçbir kurum ve kuruluşla bağımız yoktur. Hakkımızda asılsız iddialarda bulunanları ispata davet ediyoruz.”

ÖSS sınavında başarı ortalaması yüzde 92.5

Okulun bu yıl üniversite sınavında başarı ortalamasının yüzde 92.5, Fen ve Anadolu Liseleri sınavlarında ise yüzde 60 olduğunu belirtti. Halen 315 öğrenci ve 37 öğretmen kadrosu ile eğitim ve öğretim verdiklerini söyleyen Bozok, “Okulumuzda kentin en üst düzey görev yapan yetkili bürokratlar ile asker, polis ve sivil toplum örgütü yöneticisi çok sayıda ailenin çocukları okuyor” dedi. Bozok, okullarının başarısını ve verilen çağdaş, laik eğitimi çekemeyen kesimlerin olduğunun bilincinde olduklarını, bu nedenler 26 Temmuz 2003 yılında Sabah Gazetesi’nde dün de benzer haberin Vatan Gazetesi’nde yayınlanarak okulun yıpratılmak istendiğini kaydetti.

Hiçbir soruşturma geçirmedik

Özel Güney Fırat Okulları Lise Müdürü Gülgün Kın da, olayın komplo olduğunu belirterek, “Bugüne kadar hiçbir soruşturma geçirmedik. Hiçbir olumsuzluğumuz olmadı. Böyle bir okul nasıl olur da irticacı olarak gösterilebilir? Bu yanlışın kesinlikle düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *