ANASAYFA arrow right Güncel

Biz vatandaş olarak yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz

Biz vatandaş olarak yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2021 / 14.41
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2021 / 14.41
Antep’in Karkamış ilçesine bağlı 3 ilçe ve 42 köyü birleştiren Elifoğlu Köyü’nün 10 yıldır yapılmayan yolu bölgede yaşayanları isyan ettirdi.

Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki yolu ilçe belediyenin CHP’li olmasından ötürü kasıtlı yapmadığını söyleyen ve yolu trafiğe kapatarak eylem yapan köylüler, “Buranın belediyesinin CHP’li olması bizi ilgilendirmez. Biz vatandaş olarak yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bozuk yolda 10 yıldır çile çekiyoruz. Çevremizde bütün yollar yapılıyor. Burası Rusya mı?“ dedi.

Karkamış ilçesinin Elifoğlu Köyü’ne farklı ilçelerin köylerinden gelen vatandaşlar durumu protesto ederek yol kapama eylemine gitti. Köylüler büyükşehir belediyesinin yetki alanına ait olan yolun yapımı hususunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in duruma kayıtsız kaldığını söyledi. İlçe belediyesinin CHP yönetiminde olmasından dolayı büyükşehir belediyesinin yardımdan kaçındığını belirten vatandaş yol yapımı konusunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin de (CİMER) soruna çözüm olmadığını dile getirdi. Köyün etrafında sürekli yol yapım çalışması olduğunu fakat Elifoğlu Köy yolunun kasıtlı yapılmadığını belirten köylüler, en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı ulaşımdan mahrum edildiklerini söyledi. Yol kapama eylemesi sırasında çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ise köylülerin şikayetlerini tutanaklayıp gerekli mercilere ulaştıracaklarını ifade etti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yıllardır köy yolunun yapımı konusunda verdiği sözü tutmadığının altını çizen Süleyman Özaslan, Karkamış ilçesi Elifoğlu Köyü'nde bu yol Nizip, Birecik ve Karkamış ilçesini birbirine bağlayan bir yoldur. On binlerce insan geçiyor. 10 senedir bu yola bir yama olsun herhangi bir şey yapılmadı artık bıçak kemiğe dayandı. Defalarca yazdık, çizdik, CİMER’e yazdık. Maalesef bizim yolumuzu yapmıyorlar biz de dayanamadık artık. Nizip ilçesine bağlı Kumra yolunu yapıyorlar, bizim köyde yaşayanlar insan değil mi yani. Kasıtlı olarak yapılmıyor amacın ne olduğunu biz de çözemedik defalarca başvurmadığımız yer kalmadı. Buradan kum arabaları geçiyor ruhsatsız kum ocağı çalıştırıyorlar yollar zaten kötü durumda yani bıktık usandık. Fatma Şahin’e yüz yüze defalarca söyledim bir türlü yapmıyorlar. Buranın belediyesinin CHP’li olması bizi ilgilendirmez. Biz vatandaş olarak yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz. En doğal temel ihtiyacımızı bizden alıyorlar bizleri mahrum ediyorlar. Fatma Şahin’e burada oy yok artık. Köylü olarak söz verdik” dedi.

Necmi Gülesen ise "Bu yol 42 köyü bağlayan merkezi bir yol. Yol çok kötü hamile bir kadın geçse yolda doğum yapar. Hastaneye gidemiyorlar. Arabalar çok kötü etkileniyor. Sanayiye para ödemeden milletin feleği şaştı. Geçmişte bize söz verdiler yapmadılar. Bugün yarın dediler aldattılar. Bu yolu neden yapmıyorsun arabalarda ön düzen diye bir şey kalmadı. Bozuk yolda 10 yıldır çile çekiyoruz. Çevremizdeki bütün yollar yapılıyor. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz, vergi vermiyor muyuz, biz bu bayrağın altında yaşamıyor muyuz, burasına el atan yok burası Rusya toprağı mı?“ diye konuştu.

Evinin yol üzerinde olduğunu, sürekli mucır ile doldurulmasından dolayı yolun iyice yükselerek evinin çukurda kaldığını belirten Fatma Kayır, "Kendileri keyif ediyorlar. Pisliği çeken biz, tozu çeken, eziyeti çeken biz oya gelince kendileri alıyorlar. Bundan sonra oy moy yok, bitti. Oya gelince kurban, hayran diyorlar, şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Hepsi kandırmaca, hep düzenbaz. Boşa bir şey yok bu kadar yeter. Bizim de canımız var. Gelsin bundan sonra oy alsınlar bakalım. Yol ne kadar yükseğe çıktı, bizim ev çukurda kaldı. Kendileri rahatlıklarını sürüyorlar, rezilliği biz çekiyoruz. Güzel bir kazısalar, üzerini temizleyip yapsalar biz oyumuzu seve seve veririz kaygısız olsunlar. Ama böyle yaptıkları sürece kurban ederim oyumun bir tanesine. İşlerine geliyorsa, atmamda, atana da engel olurum. Fatma Şahin dedik. Benim adım da Fatma, ismimle, kendisiyle gurur duyuyordum ben Fatmalığımdan pişman oldum. Adımı keşke koymayalardı. Adımı değiştireceğim” diye konuştu.

Kadınlardan Emine Polat, “Evimizde yemek yiyemiyoruz, çamaşırlarımızı seremiyoruz. Gelsin kendileri yaşasınlar yada çamaşırlarımı götürüp kendilerinin evlerine sereyim. Yolu bir an önce yapsınlar. Bir iki senedir böyle. Ben ne çekiyorum. Burada 7-8 tane oyum var gelirlerse bir tane vermem kendilerine oy. Fatma Şahin elbet buraya gelir, bacı bacı diyorlar hiç bize baktıkları yok. Öldük daha. Bir ara kapımın önünden geçen yolu eşeceğim, kimseyi de geçirmem dedim. Benim evim burada tozdan batıyor, ben temizlik yapamıyorum” dedi.

Ayağından engelli diğer bir köylü de yollar bozuk olduğundan dolayı yürümediğini ve içinde bulunduğu durumun tüm suçlusunun büyükşehir belediyesi olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *