ANASAYFA arrow right Yaşam

Biz hekimler canla başla çalışıyoruz

YAYINLAMA: 09 Eylül 2022 / 18.43
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2022 / 18.43
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde tüm Türkiye’den veteriner hekimlerin katılımıyla gerçekleşen 1’inci Anadolum Sempozyumu başladı.

Küçük Hayvan Veteriner Hekimliği Derneği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Petline ve Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası iş birliğinde Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda yapılan sempozyumda küçük hayvan hekimliği, hayvan tedavileri, hastalık teşhisleri, çalışma prensipleri üzerine alanında uzman veteriner hekimler tarafından sunumlar ve söyleşiler yapılacak.

2 gün sürecek sempozyum kapsamında alanında uzman 9 profesör, 25 ilden katılan 400 veteriner hekime tecrübe paylaşımları ve yeni mesleğe başlayan veteriner hekimlerin hastalıklarıyla tedavi yöntemleri konusunda bilgi aktarımı yapması amaçlanıyor.

Sempozyumun açılış töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “Sempozyumda güzel şeyler konuşulsun. Biz hekimler canla başla çalışıyoruz. Her hatamız bir can mal oluyor. Hekimlik meslekleri çok kutsal bir meslektir. Canın kıymetini bilen, canla uğraşanı bilir, saygı duyar. Yeni barınağımız tamamlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan Yıldırım ise  yaptığı konuşmada Türkiye’de belediyelerin konu hakkında sorumlulukları ve yapılan iyi uygulamalara değinerek şunları söyledi: “Gandhi diyor ki ‘Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimlerinden değerlendirilebilir.’ Bu etkinliğin Gaziantep’te olması tesadüf değil. Başkan Fatma Şahin ve ekibinin büyük düşünmesiyle alakalı. İnsana, doğaya, hayvana, canlıya gösterdiğimiz saygıyla alakalı. Tarihimizde hayvanlara yönelik birçok eser yapılıyor. Canların sağlığı gözetiliyor. Sokaklarda birçok canlı görüyoruz. Türkiye genelinde belediyelerin hayvan barınağı sayısı yaklaşık 240 civarında. Bir veteriner hekim başına bin 200’e yakın hayvan düşüyor. Bu yeterli değil ve hükümetimiz sürekli yeni hedefler koyuyor bu konuda. Cumhurbaşkanımız bu konuyu sürekli belediyelerimize hatırlatıyor konuşmalarında. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını yapıyor. Ayrıca bu yıl 200’e yakın hayvanı sahiplendirdi ve 400’e yakın hayvanı tedavi etti. Bu büyük bir başarı.”

İlk kez Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Gaziantep’te yapılan sempozyuma gelen veteriner hekimlerine teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, şu ifadeleri kullandı: “Burada her biri kendi konusunda uzman ve deneyim sahibi hocalarımızın bilgilerinden yararlanmak için buradayız. Hocalarımızın anlatacağı bilgiler doğrultusunda veteriner hekimliği mesleğinde hastalığın tanımlanmasında, teşhiste, aldığımız bilgiler bize yol gösterecek. Aynı zamanda hastalarımızın sağlığına kavuşmasında yararlı olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Veteriner hekim tecrübelerime dayanarak mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımın bilgi birikimi ve deneyimlerini daha da arttıracaklarına inanıyorum. Bu mesleğin gelişmesi için bu sempozyumları daha da fazla yapmak gerekir. Meslek büyüğümüz ve İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Tıp hekimliği bir denizse veteriner hekimliği bir okyanustur’ sözleriyle konuşmamı tamamlıyorum”

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri de, veteriner hekimlerin sıkıntılarından bahsetti, sempozyumun devam etmesini ve tüm Anadolu’yu kapsamasını diledi.

Küçük Hayvan Veteriner Hekimliği Derneği Başkanı Erkut Gören, 10 yıldır bu organizasyonu planlayıp hayal ettiklerini belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi sahiplendiği için teşekkür etti.

Petline CEO’su Hakan Kömürcü ise sempozyum için emeği geçenlere teşekkür etti. Kömürcü, Veteriner hekimliğinin çok kutsal bir meslek olduğuna inandığını vurguladı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *