ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bit pazarından giyinenler arttı

Bit pazarından giyinenler arttı
YAYINLAMA: 26 Ekim 2022 / 19.36
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2022 / 19.36
Bit pazarının çevresinde eski giysi ve ayakkabı satan eskici kadınlar, eskiciden giyinenlerin çoğaldığını söyledi.

Nereli olduklarını kendileri de bilmiyor

Bit pazarının etrafını çevreleyen kadınlar, sabahın erken saatlerinde gelip boş buldukları yere tezgahını açarak, plastik eşya karşılığında topladığı elbiseleri satıyor. Onlar tam olarak nereli olduklarını bilmiyor, ancak kendilerini Gaziantepli olarak tanıtıyorlar. Ne anne babaları okur yazar ne de kendileri. Çocuklarını da okula göndermiyor büyük bölümü.

Erkekler davul çalar, bizde eski satarız

“Erkeklerimiz düğün oldukça davul çalıyor. Biz de gündüzleri eski toplayıp satıyoruz” diyen kadınlar, hayatlarından memnun. Ancak onlar insanların eski ürünleri bile pahalı bulmasından yakınıyor. “İki milyon liraya yıkanmış eksik düğmeleri dikilmiş gömlekleri alırken bile pazarlık yapıyorlar” diyen kadınlar satışların artmasından memnun görünüyor.

Pamuk işçileri için bit pazarı tercih ediliyor

Müşterilerinin büyük bölümünün inşaat işçisi olduğunu söyleyen eskici kadınlar, “Bazen Adana’dan müşteriler geliyor. İşte asıl o zaman para kazanıyoruz. Özellikle toprak sahipleri toplu olarak alışveriş yapıyor. Çünkü bazı toprak ağaları pamuk tarlalarında çalışan işçilere kıyafet alıyor. Bunlar kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri demeden piyasada ne var ne yok topluyor. Ancak inşaat işçileri kendilerine aldıkları için çok pazarlık yapıyor” diye konuştu.

Eskileri alıp Adana’ya işçilere götürüyorlar

Sattıkları eski kıyafetlerin çok kaliteli olduğunu iddia eden eskici kadınlar, “Biz zenginlerin kıyafetlerini satarız. O yüzden hem kaliteli hem de yenidir. Fakirin pantolonu yamalıdır, yaramaz işimize. Fakir adam eskitene kadar giyer, işimize yaramaz. Bizim aldığımız ve sattığımız kıyafetlerin hemen hepsi az giyilmiş ve kalitelidir. Özellikle cenaze kıyafetleri yeni oluyor. Cenaze sahibi bazen ölen kimsenin hiç giyilmemiş elbiselerini bize veriyor” dedi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *