ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Birleşmiş Milletler’in fason işi ilaç gibi geldi

Birleşmiş Milletler’in fason işi ilaç gibi geldi
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 14.06
Uncular yeni mahsul buğdayı bekliyor

Gaziantep’teki un sanayicileri Birleşmiş Milletler’e fason iş yapıyor. Krizden kendini kurtaramayan un sanayicileri için Birleşmiş Milletler’in talep ettiği fason üretim adeta ilaç gibi gelirken, sektörde devam eden durgunluğun yeni sezonla birlikte yerine hareketliliğe bırakması bekleniyor. Birleşmiş Milletler’e fason un üretimi yapan firmalar 24 saat çalışıyor.

Sanayide durgunluğu fason

üretimle atlatmaya çalışılıyor

Un Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Mesut Çakmak, piyasada durgunluğun devam ettiğini belirterek, Birleşmiş Milletler’in talebi doğrultusunda yaptıkları fason üretimin sektörde iş sıkıntısını kısmen giderdiğini açıkladı. Firma olarak Birleşmiş Milletler ile 15 ton fason üretim anlaşması yaptıklarını, bu nedenle günde iki ton üretim yaptıklarını hatırlatan Çakmak, “Birleşmiş Milletler temsilcilerinin açtığı ihalede 15 ton on üretim işini aldık. Bunu tek başımıza yapmamız imkansız olduğu için, sektörde beş firmayı daha yanımıza alarak fason üretimi gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. 11 Mayıs’tan bu yana fabrikalarımız 24 saat çalışıyor. Birleşmiş Milletler temsilcileri bize buğday veriyor, biz de un yaparak Irak’ın Süleymaniye, Kerkük ve Erbil şehirlerine gönderiyoruz. Yine önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler ile yapılacak anlaşma sonucunda bazı sanayicilerimiz üretime geçecek, bu da piyasaya olumlu yansıyacak” dedi.

Yeni sezon bekleyişi

piyasayı durdurdu

Birleşmiş Milletler’in fason üretim talebinin ileriki günlerde devam etmesi ve yeni ihaleler açması ile sektörde önemli ölçüde iyileşme ve canlanma beklediklerini söyleyen Çakmak, “Bu durum uzun süredir krizde olan sanayicinin sıkıntısını giderme de çok faydalı olacak. Umarız böyle devam eder. Çünkü sektörde bir durgunluk var. Bu arada yeni sezon nedeniyle piyasada bir süreden beri bir durgunluk vardı. Önümüzdeki hafta piyasaya buğday girdiğinde, duran makinaların da çalışmaya başlayacağını ümit ediyoruz” dedi.

Unun torbası 27 milyon

Çakmak, halen unun torbasının 27 milyon liraya verildiğini, aslında ihraç edilen unun Birleşmiş Milletlerin fason olarak yaptırdığı undan daha kaliteli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *