ANASAYFA arrow right Ekonomi

Birinci dalgayı kaldıramadık, ikincisi gelirse dayanamayız

Birinci dalgayı kaldıramadık, ikincisi gelirse dayanamayız
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 21.14
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 20.24
Berber esnafının durumunun iyi olmadığı tespitini yapan Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, işlerin yarı yarıya düştüğünün altını çizdi.

Başkan Darıcı, “Şu anda birçok işyeri kapandı. Yıllardır eli makas tutan herkes dükkan açtı. Bir caddede 3 berber dükkanı yerine 23 berber dükkanı var. Bu pandemi sürecinde para kazanamayanlar dükkanı kapattı veya sattı. Her caddede 3-5 berber dükkanı olsaydı esnaf dükkanını kapatmazdı. Birinci dalgayı kaldıramadık, ikinci dalga  gelirse esnafımız çok kötü günler yaşar” şeklinde konuştu. 

Esnafımız, maske, mesafe ve hijyene çok dikkat ediyor

Pandemi sürecinden dolayı vatandaşların berbere gelmeye korktuğunu söyleyen Başkan Darıcı, Berberler Odası olarak, her zaman sahada olduklarını ve denetimler gerçekleştirdiklerini kaydetti. “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre hareket ediyoruz. Gün içinde 3 denetim gören berberler oluyor. Berber esnafımız gerekli tedbirleri alarak maske, mesafe ve hijyene çok dikkat ediyor” dedi.

Esnafın yüzde 80’i randevu sisteme geçti

Berberlerin Koronavirüs tedbirleri kapsamında alması gereken tüm önlemleri aldığını kaydeden Darıcı, “Tüm berberlerde maske mesafe ve temizliğe çok dikkat ediyor ve esnafın yüzde 80’i randevu sisteme geçti. Şuan berberlerde bir sıkıntı yok. Hak eden çalışsın hak etmeyen ceza yazılsın. Bu kadar uyarılar yapıp da tedbirlere uymayan iki berber için tedbirlere uyan diğer esnafımı da harcayamam. Eğer kurallara uyarsak bu beladan kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

Yetki versinler denetim yapalım hak etmeyeni kapatalım

Oda olarak kayıt dışı çalışanları kapatma yetkilerinin olmadığına dikkat çeken Darıcı, “Belediyenin kapatması lazım. Yetki versinler denetim yapalım hak etmeyeni kapatalım. Maliye, Belediyeler, Esnaf odalar Birliği, Mesleki odalar kenetlenmezse kayıt dışı sorununu çözemeyiz. Bu kurumlar birlikte hareket etmedikçe kaçak dükkan da bitmez, eline makas alanın dükkan açması da bitmez” diye açıklamada bulundu.

Halkımız gönül rahatlığıyla berbere gidip tıraş olabilirler

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Gaziantep  halkına sesleniyorum; ilk önce gittikleri berberin camında 14 kuralın yazılı olup olmadığına baksın, maskesiz içeri girilmez yazımız var. Maske takan ve dezenfekte eden berberde tıraş olsunlar. Odamıza gelen berberlere günlük 10 tane maske veriyoruz. Bu maskeleri daha önce valilik ve belediyeden aldık, şimdi odanın bütçesinden alarak esnafımıza ücretsiz dağıtıyoruz. Halkımız gönül rahatlığıyla berbere gidip tıraş olabilirler.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *