ANASAYFA arrow right Yaşam

Biriketçi esnafı, bozuk yolların bir an önce yapılmasını istiyor

Biriketçi esnafı, bozuk yolların bir an önce yapılmasını istiyor
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2020 / 21.27
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2020 / 21.33

Yeni Briketçiler Sitesine taşınan esnafın yol sorunu 3 yıldan beri çözülmedi. Şehrin dışında bulunan yeni sitenin yolları toprak olduğundan her araç geçişinde adeta toz bulutu oluşuyor, göz gözü görmüyor. Yol olmaması nedeniyle müşteri gelmediğini, ürün getiremediklerini, sevkiyatların sekteye uğradığını, araçlarının sürekli bozulduğunu söyleyen esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çağrıda bulunarak, yol sorununun bir an önce çözüme kavuşturularak asfalt yapılmasını istiyor.

Briketçiler Sitesi’nin yolları 3 yıldan beri asfaltlanamadı
Briketçi esnafının yol çilesi bitmek bilmiyor. Yeni Briketçiler Sitesi’ne 3 yıl önce taşınan esnaf, halen yolların asfaltlanmamasına sitem ediyor. Sitenin yolları topraktan olduğu için her araç geliş gidişinde işyerleri dahil olmak üzere etrafı toz bulutu kaplarken, ortaya çıkan manzara metropol şehir Gaziantep’e hiç yakışmıyor yorumuna neden oluyor. Ayrıca şehir içerisinde bulunan briketçilerin haksız rekabete yol açtığını kaydeden esnaf, tüm briketçilerin yeni siteye getirilmesi ve haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’den randevu talep ediyorum
Yeni briketçiler sitesinin yapımında emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve yerin tahsisinde emeği olan oda Başkanı Hayri Atar’a teşekkür eden Osman Yağlı, “Arsanın esnafa tahsisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in çok ciddi katkıları oldu. 3 yıl önce zor şartlar altında bu siteye geldiğimizde elektrik, su gibi ihtiyaçlar karşılandı, ama aradan 3 yıl geçmesine ve söz verilmesine rağmen yollarımız halen yapılmadı. Yol olmaması nedeniyle müşteri gelmiyor, ürünlerimizi getiremiyoruz, sevkiyatlarımız ciddi sekteye uğruyor ve her esnaf iki ayda bir aracına bakım yaptırmak zorunda kalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’den randevu talep ediyorum. Yüz yüze görüşemesek bile telefonla görüşmek istiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu sorunlara el atıp çözmesini bekliyoruz
Ali Kemal Erdana, “Bu işyerlerimizi borç ederek aldık. Ama belediyeler pek çok şey yaptı, ancak eksik yaptı. Kredi aldık, borcun altına girdik, buralara yatırım yaptık. Birikimimiz olmasına rağmen iflasın eşiğine geldik. Çünkü sevkiyat bizim için çok önemli. Kuruş ile kar ederek ürün satıyoruz, şehre gidiş gelişte her araç 50 lira akaryakıt yakıyor. Günde 5-6 sevkiyat yapıyorsak en az akaryakıta 300 lira veriyoruz. Para kazanamayınca borçlarımızı ödeyemez duruma geldik. Borcu borçla kapatmaya çalışıyoruz. Ayrıca şehir içerisinde bulunan briketçilerinde kaldırılması gerekiyor. Ancak yetkililer haksız rekabete fırsat verdiler. Dolayısıyla şehir içerisinde bulunan briketçiler kapatılarak siteye taşınmaları sağlanmalı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu sorunlara el atıp çözmesini bekliyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *