ANASAYFA arrow right Güncel

Birçok memur yoksulluk sınırı altında geçimini sağlamaya çalışıyor

Birçok memur yoksulluk sınırı altında geçimini sağlamaya çalışıyor
YAYINLAMA: 13 Ekim 2021 / 20.46
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2021 / 20.46
Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, Din Görevlileri ile Buluşma Programı kapsamında Gaziantep’te düzenlenen kahvaltıda sendika üyeleri ile bir araya geldi. Düzenlenen programda sendikanın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Sadece diyanette değil, tüm kamu kurumların da mobbing uygulandığını hatırlatan Genel Başkan Gül, sendika olarak mobbing ile mücadele ettiklerinin altını çizdi. “Mobbing konusunda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a bilgi verdik. Hiçbir diyanet çalışanı hangi sendikaya üye olursa olsun müdürleri, şefleri veya daire çalışanları tarafından mobbinge maruz kalmamalı. Çünkü bu mobbing çalışma barışını bozar” değerlendirmesinde bulundu.

Birçok memurun yoksulluk sınırı altında geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Gül, “Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde sadece kiraya yüzde 50 zam geldi. 4 bin 500 veya 5 bin lira maaş alan bir memur 2 bin 500 lirayı kiraya verdikten sonra kendisine 2 bin ya da 2 bin 500 lira kalıyor. Bu para ev mi geçindirecek, üniversitedeki çocuğunu mu okutacak. Dolaysıyla 6. toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen zamlar yetersiz” şeklinde konuştu.

Sendika olarak iki koldan faaliyet gösterdiklerini belirten Gül, “Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin birikmiş, çözüm bekleyen problemlerini dillendirmek, çözüm sunmak ve ülkemizde son zamanlarda yaşanan manevi tahribat diye isimlendirdiğimiz manevi tahribatı durdurma ve çözüm önerileri olmak üzere iki koldan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sözleşmeli personel başta olmak üzere din görevlilerimizin lojman probleminden, sınavlara kadar birikmiş birçok problemi bulunuyor bu problemlerin çözümü için öneriler sunuyoruz” dedi.

 “Lojmanı ve barınma imkanı olmayan her köye TOKİ marifetiyle bir lojman yapma projemiz var” diyen Genel Başkan Gül, TOKİ ile bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. “Sözleşmeli olarak çalışanların birçok problemi var. Bu sorunların en başında ise kadro geliyor. 6. toplu sözleşme görüşmeleri maalesef fiyaskoyla sonuçlandı. Memur Sen’in beceriksizliği sayesinde kamu görevlileri yüzde 5-6 zamlara mahkûm edildi. Çünkü enflasyon altındaki zamma zam denilmez. Resmi rakamlara göre yüzde 19 ama reel olarak yüzde 30’un üzerinde bir enflasyonun olduğu bir dönemde yüzde 6-7 bir zammın kamu görevlilerini ciddi manada etkiledi. Ciddi bir kayıpları ve memnuniyetsizlikleri bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgi’nin merdiven altı sözlerini eleştiren Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mil Diyanet Sen olarak yüzde 1 barajın üzerindeyiz ama ‘merdiven altı’ ifadesinden çok rahatsız olduk. Bundan dolayı Bakanı kamu görevlilerden özür dilemeye davet ve Cumhurbaşkanımızın da bunlardan haberdar olduğunu ifade etmiştik. Aldığımız duyulara göre de önceki gün Cumhurbaşkanımızla görüşen Bakan ve Memur Sen heyetini bu anlamda uyarıldığının bilgisine ulaştık.”

Hiçbir sendikaya üye olmayan 1,5 milyon memurun 400 liradan istifade edememesini adaletsizlik olarak değerlendiren Gül, “Bu konu da Danıştay’a dava açtık ve Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vereceğine inanıyoruz. Bir sendikaya üye olamayacak kamu görevlileri var. Bunlara haksızlık değil mi?

Mil Diyanet Sen, Diyanet Sen’de yüzde 95’lik büyüme ile en hızlı büyüyen sendika unvanını aldı. Bununla gurur duyuyoruz. Tabi din görevlileri ve diyanet camiası Mil Diyanet Sen’i boşu boşuna tercih etmiyorlar. Görüyorlar, değerlendiriyorlar ve ona göre gelip bize üye oluyorlar” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *