ANASAYFA arrow right Eğitim

Birçok devlet okulunda temizliğe veliler çağrıldı

Birçok devlet okulunda temizliğe veliler çağrıldı
YAYINLAMA: 13 Eylül 2021 / 15.07
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2021 / 15.07
Öğretmen ve okul müdürlerinde aşı karşıtı olanların bulunduğu işaret edilen raporda, sabun dahi olmayan okulların olduğu ve öğrencilere kişi başı 3 lira bile ödenek düşmediği ortaya çıktı.

CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, yüz yüze eğitime ilişkin hazırladığı raporda, okulların çok önemli bir bölümüne temizlik elemanı gelmediğini belirterek, “Birçok devlet okulunda temizlik yapmak için veliler okullara çağırılmıştır” dedi. Öğretmenler, okul müdürleri ve personelde aşı karşıtı olanların bulunduğuna işaret eden Akdoğan, “MEB, partimize ait belediyelerden gelen yardımları geri çevirmemeli” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in haberine göre CHP PM üyesi Akdoğan, yüz yüze eğitime ilişkin hazırladığı rapor ile sorunları yardımcı personel eksikliği, sınıf mevcutları, ulaşım ve aşı karşıtlığı gibi 10 başlık altında topladı. Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

Personel kadrosu eksik: Okullarımız, İŞKUR aracılığıyla 8 ay boyunca çalıştırılan personele emanet edildi. Bu personelin çoğunluğu okulun açıldığı tarihte iş başına gelmiyor, okullar yaz aylarında kapanmadan okuldan ayrılıyor. Güvenlik personeli de bu geçici personel içinden seçildiği için okulların çoğunda güvenlik personeli de bulunmuyor. Okulların açılmış olmasına karşın çok önemli bir bölümüne temizlik elemanı henüz gelmedi. Birçok devlet okulunda temizlik yapmak için veliler okullara çağırıldı. Kimi okullarda öğretmenler kendi bütçelerinden para ayırarak bu temizliği yaptırmak zorunda kaldı.

El yıkanamıyor: Okul tuvaletlerinde sabun dahi yok. Teneffüslerde tuvaletleri idareciler tarafından kapatılan okullar var.

Sınıflar kalabalık: Kimi yerlerde kırkı aşkın sayıda öğrenci bir sınıfta ders yapmak zorunda kalıyor.

Okul önlerinde araç ve yaya kalabalığı oluşuyor. Okulların giriş-çıkış saatlerindeki esnemeler, bu sorunu çözebilir.

Aşı karşıtları var: Öğretmenler, okul müdürleri ve personelde aşı karşıtı olanlar var. MEB’in, özel bir bilinçlendirme ve aşı kampanyası başlatması gerekiyor.

Ödenek 3 lira bile değil: Tüm ihtiyaçlar için zamanında ulaşmayan ödenek öğrenci başına 3 lira dahi değil. Bu bütçeleri alabilen az sayıdaki okuldan alınan bilgilere göre okullardaki öğrenci sayısı arttıkça öğrenci başına düşen ödenek tutarı daha da düştü.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *