ANASAYFA arrow right Güncel

Bir yıldan beri herhangi bir işlem yapılmayan dosyalarımız mevcut

Bir yıldan beri herhangi bir işlem yapılmayan dosyalarımız mevcut
YAYINLAMA: 14 Nisan 2021 / 20.46
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2021 / 20.46
Zaten ağır aksak ilerleyen adalet pandemi döneminde iyice çalışamaz hale geldi

Adliyenin tam kapasite çalışmadığına dikkat çeken Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu adayı Avukat Kemal Akaltun, “Gaziantep Adliyesi tam kapasite çalışmıyor. Mahkeme kalemlerinde Koronavirüs çıktığında o mahkeme kapatılıp karantinaya alınıyor, dolayısıyla yargılamalar uzuyor ve bu şekilde dosyalar çok birikti. Bir yıldan beri herhangi bir işlem yapılmayan dosyalarımız mevcut. Yeterli düzeyde adliye personelinin de olmaması dava dosyalarımızın sekteye uğramasına neden oluyor.”

Genç meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm avukatlara destek çıkılmalı

Akaltun, “Pandemi süreci kapsamında özellikle genç meslektaşlarımız maddi anlamda çok zor günler geçirmektedir. Dolayısıyla psikolojileri bozuluyor ve intihar edecek noktaya geliyorlar. Barolar kendi imkanları doğrultusunda destek sağladı, ama yeterli olmadı. O nedenle Türkiye Barolar Birliği ile Adalet Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçmesi destek konusunda çalışmalara başlaması gerekiyor. Bu konuda geç kalınmış sayılmaz” açıklamasını yaptı.

Avukat, stajyer avukat, baro çalışanları ile avukat katipleri aşı kapsamı dışında tutuldu

Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu adayı Av. Kemal Akaltun, Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında Hakim, Savcı, Yazı İşleri ve icra Personeli, Zabıt Katipleri, Mübaşir, Hizmetli Teknisyenler, ve Şoförlere aşılamada öncelik tanınırken, avukat, stajyer avukat, baro çalışanları ile avukat katiplerinin bu gruba dahil olmamasına sitem etti.

avukatların bir an önce aşılanması gerektiğini söyledi.

Avukatların aşılama grubu dışında tutulmasını eleştiren Akaltun, “Meslektaşlarımızın neden bu kapsama alınmadığını anlamış değiliz” ifadelerini kullanırken, “Avukatlar üvey evlat muamelesi görüyor. Yargının kurucu unsurları iddia makamı, savunma makamı ve yargı makamıdır.. Ama nedense her zaman savunma makamı dışlanıyor. Bunun nedenini özel olarak çalışmalarına bağlamaktayız. Maalesef avukatlara gerçek anlamda hak ettiği değer verilmemektedir. Ayrıca pandemi sürecinde tüm sektörlere yardımda bulunurken, genç avukatlar başta olmak üzere hiçbir meslektaşlarımıza destek verilmedi ve kendi kaderlerine terk edildiler. Unutulmasın ki herkesin bir gün savunma makamına ihtiyacı olabilir” şeklinde konuştu.

Adliyede alınan tedbirler yeterli değil

Av. Akaltun, Gaziantep Adliyesi’nde Koronavirüs kapsamında alınan tedbirlerin yeterli olmadığını ifade etti. “Adliyeye HES kodu ile giriliyor, ancak tüm adliye çalışanlarını öncelikle aşı grubuna dahil edip de avukatları, stajyer avukat ve avukat katiplerini kapsam dışı tutmak bulaş riskini arttırma anlamına gelmektedir. Bu tamamen mantığa aykırı bir durumdur” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *