ANASAYFA arrow right Yaşam

Bir yılda üye sayımız yüzde yüzün üzerinde arttı

Bir yılda üye sayımız yüzde yüzün üzerinde arttı
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2021 / 21.21
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2021 / 21.21
Mil Diyanet Sen Gaziantep il Başkanı Atıf Deniz, “Bir yılda üye sayımız yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bu bizim samimiyetimize bağlı. Diğer sendikaların yaptığı gibi hiçbir partinin ön veya arka bahçesi değiliz. Hiçbir partinin sağında veya solunda değiliz. Bu bizim rengimiz yok anlamına gelmiyor. Bizim de rengimiz var ama, parti particiliğini, sendika sendikacılığını yapsın düsturundayız” dedi.

Diyanet camiasını kucaklamak için sendikayı kurduklarını anlatan Deniz, “Şu anda tüm diyanet camiasını ve diğer tüm sendikalardaki memurları kucaklar şekilde ayrım yapmadan çalışıyoruz. Gaziantep’te Mil Diyanet Sen’in geçen sene yaklaşık 40 üyesi var iken bu sayı 170’e çıktı. Bu sayı bize göre az, ancak daha gayretli çalışıp sesimizi gür çıkarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Sendikanın görevinin memurun hak ve hukukunu korumak olduğunu kaydeden Deniz, “Hak ve hukuku korumak doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. Sıkıntılar ne ise açık bir şekilde dile getirerek yapıyoruz. Diğer sendikalar gibi baskıcı olmuyoruz, gönül fethediyoruz. Kardeşlerimizin, hocalarımızın, memurların bire bir gidip gönüllerini alıp öyle üye yapıyoruz. Türkiye genelindeki hedefimiz yetkiyi devralmak. Bu konuda yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Deniz, “Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Gerçek anlamda ismimize yakışır adımlar atmak için yola çıktık. Birilerinin koltuğuna sığınmadık, manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma olmaz diyoruz. Maneviyat olmadan o maddiyatın size hiçbir faydası olmuyor ki bunu 2005’ten 2015 yılına kadar gördük. Maneviyatımız sıfırlandı ama maddiyatımız güzeldi. O maddiyatın içinde boğulduk ve kayıp olduk. Bizim derdimiz sadece memurların hak ve hukuklarını korumak değil, aynı zamanda bu ülkeye nasıl faydalı oluruzun derdinde olmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

Deniz, “Sözleşmeli personel için ne iktidar ne muhalefet ne de TBMM kılını kıpırdatmıyor, Memur sen mi ölü taklidi yapıyor. Bir eylem bile yapmaktan aciz. Cumhurbaşkanımızın kamuda kâğıt kullanım konusunda tasarruf genelgesi yayımladı. Mil Diyanetsen olarak destekliyoruz, öyleyse memur sendika üyelik ve istifa işlemlerinde israf edilen 6 adet kâğıt yerine E-devleti aktifleştirelim. Kâğıt israfına son verelim” önerisinde bulundu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *