ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir yetkilinin sevinç yaratan emirleri: “Gaziantep’te okuma yazma bilmeyen kalmayacak…”

Bir yetkilinin sevinç yaratan emirleri: “Gaziantep’te okuma yazma bilmeyen kalmayacak…”
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 13.09
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 13.09
12 Eylül 1980 yılına kadar ilimizde 167 bin kişi okuma yazma bilmiyordu. Son iki yılda ilimizde açılan okuma yazma kurslarında 40 bin kişi okuryazar hale getirildi. 1982-83 döneminde ise sadece 7 bin kişi okuma yazma kurslarına devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan şunları söyledi:

“Son iki yıla kadar ilimizde 167 bin vatandaşımız okuma yazma bilmiyordu. 12 Eylül Bayrak Harekatı sonunda açılan okuma-yazma kurslarında, iki yıl içinde 40 bin kişiye okuma-yazma öğretildi. Bu yıl ise okuma yazma kurslarına sadece 7 bin kişi katılıyor. Biz okuma-yazma kurslarını açıyoruz, fakat okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız nedense ilgi göstermiyor. Bu yüzden de kurslarımıza katılma oranı düşük oluyor.”

Edinilen bilgilere göre, ilimizde okuma-yazma kurslarına katılma oranının yükseltilmesi için ciddi tedbirler de alındı özellikle köylerde okuma-yazma kurslarına katılma oranının yükseltilmesi için çalışılıyor.

Bir il yetkilisi: “İlimizde okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En kısa zamanda da bunu gerçekleştireceğiz. Kaymakamlara, bucak müdürlerine, hatta jandarma karakollarına bu yolda emirler verildiği öğrenildi. İlimizde iki yıl içinde tüm vatandaşlar okuryazar hale getirilecek. Okuma yazma öğrenenlerin ilkokul diploması almasını sağlamak amacıyla ikinci ve üçüncü derecedeki yetiştirme kursları açılacak, dileyenlerin katılması sağlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *