ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir ton meşe odunu 15 bin lira, bir ton odun tozu 12 bin lira

Bir ton meşe odunu 15 bin lira, bir ton odun tozu 12 bin lira
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 21.14
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 21.14
Odun fiyatlarının serbest bırakılması fiyatların artmasından başka işe yaramadı

İlimize tahsis edilen odunları getirmek mümkün olmadı. Odun sıkıntısının giderilmesi için Belediye tarafından alınan tedbirlerden fiyatların serbest bırakılması da olumlu sonuç getirmedi. 10 bin liraya satılan meşe odununun tonu birden 15 bin liraya fırladı. Odun tozunun tonu da 12 bin liraya fırladı. Daha önceleri 9 bin liraya satılıyordu.

Belediye yetkilileri bir süre önce odun sıkıntısının giderileceğini, bunun için nereden odun getirilirse getirilsin, faturası üzerinden kâr haddi tanınacağını bildirmişti. Bunun üzerine oduncular, Zonguldak, Bolu ve Balıkesir’den odun getirerek tonunu 12 bin liraya kadar sattı, arkası gelmedi, ellerinde para kalmadı.

Oduncu gezerek hatır gönül ile odun almaya çalışıyor. Çoğunlukla da odun bulamıyor. Bazı oduncularda da odun yığılı olduğu halde sıra verdiklerini söyleyerek isteyenlere vermiyor. Karşı yaka ve stadyum çevresinde odunun tonu 10-12 bin lira arasında zaman zaman verilirken, garajlar semti ve Düztepe bölgesindeki oduncular odunun tonunu 15 bin liradan aşağı satmıyor.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş orman bölgesinden 33 bin ster, Haruniye'den on bin ton odun temin edildiği bildirilmişti. Anlaşılamayan nedenlerle bu bölgelerdeki odunları şehre getirtmek mümkün olmadı. Vatandaşların yakacak konusundaki perişanlığı devam ediyor. İlgililerin köklü ve çözüm getirecek tedbirler alması isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *