ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir tas suda, bir haftada sivrisinek ordusu ürüyor

Bir tas suda, bir haftada sivrisinek ordusu ürüyor
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.42
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.46
Vatandaşların dikkatli olmaları ve ağzı açık kaplarda su saklamaması istendi

Belediyenin sivrisinek ve karasineklerle mücadelesi takdir topladı. Son yıllarda Çukurova’da sivrisineğin anormal derecede çoğalması ve buna paralel olarak sıtmanın yeniden hortlaması, Güney ve Güney Doğu Anadolu illerinde köklü önlemler alınmasına, sivrisineklerle yeniden mücadele yapılmasına neden oldu.

Sıtma Savaş ve Bölge Başkanlığı yetkilileri, sivrisineklerin çok kısa bir sürede üreme yetenekleri bulunduğunu, bir tas durgun suya bırakılan sivrisinek yumurtalarında bir haftada sineklerin üreyebileceğini bildirdi. Bu nedenle ağzı açık kaplarda su biriktirilmemesi gerektiği, kalorifer dairelerine mutlaka mazotla dezenfekte edilmesi gereği vurgulandı.

Özellikle kenar semtlerde hala kullanılmaya devam edilen içme suyu kuyularının insan sağlığına zarar vermesi yüzünden ilaçlanamadığı belirtilerek, kuyulardan her hafta kova ile su alınarak suyun üst 15 santimi de bırakılabilecek sivrisinek yumurtaları temizlenmelidir. Motorla kuyulardan su alındığı sürece üste kalan yumurtalardan devamlı sivrisinek yürüyebileceği belirtilerek, istenenlerin yapılması, konunun ciddi olarak ele alınması gerektiği bildirildi.

En çok sıtmalı vatandaşların Nizip, Barak, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçeleri ile İslahiye ve Araban ilçelerinde bulunduğu, buralarda sivrisinek mücadelesinin devam ettiği bildirildi. Şehir içinde sineklerle yapılan mücadelede belediyenin en büyük çaba harcadığı, her türlü imkanın kendilerine tanındığı vurgulanarak, belediyenin çalışmaları ve davranışları takdirle karşılandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *