ANASAYFA arrow right Güncel

Bir tarikat Türkiye’de yayılıyor uyarısı: Büyük bir tehlike var, çocuklar, gençler yönlendiriliyor

Bir tarikat Türkiye’de yayılıyor uyarısı: Büyük bir tehlike var, çocuklar, gençler yönlendiriliyor
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 14.08
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 17.05
Ülkelerinde tarikat mensubu olan Suriyelilerin, Türkiye’de de bu bağlarını sürdürdüğüne işaret eden Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, Suriye kökenli bir tarikatın Türkiye’de yayıldığını yazdı. Söz konusu tarikatın, Türkiye vatandaşlarına da ‘icazet’ verdiğini aktaran Öztürk, “Bunların başında Şeyh Ubeydullah El Kadiri'nin olduğu Şâzelîlik öne çıkıyor” diye belirtti.

Tarikat yapılanmasını bilen bir hocayla durumu konuştuğunu aktaran Öztürk, söz konusu hocanın “Büyük bir tehlike var. Çocuklar, gençler bu tarikatla yönlendiriliyor. Devletin takip etmesi lazım. Bu şeyhin, 30-40 tane halifesi olduğunu söylüyorlar. En etkili olduğu yerlerden birisi Gaziantep. Tarikatın, Türk vatandaşlarından ömenli ölçüde taraftarı var” dediğini paylaştı.

Hocanın, istihbaratın bunlarla ilgili araştırma yapmasını istediğini kaydeden Öztürk’ün “Suriyelilerin tarikatı, Türkiye’ye yayıldı” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Ülkemizde 4 milyon civarında Suriyeli bulunuyor. Ülkelerinde tarikat mensubu olanlar, ülkemizde de tarikatlarla bağlarını sürdürüyor. Dahası, tarikat şeyhinin Türk vatandaşlarına da icazet vermesiyle birlikte giderek yayılıyor.  Bunların başında Şeyh Ubeydullah El Kadiri'nin olduğu Şâzelîlik öne çıkıyor.

Bu konuyu, tarikat yapılanmasını bilen hocayla konuştum. İşte anlattıklarından bir bölüm:

“Türkiye'de, Şeyh Ubeydullah El Kadiri, 30-33 yaşlarında çok sayıda kişiye icazet verdi, vermeye de devam ediyor. Ondan icazet aldığını söyleyenler de memleketlerinde faaliyetlerini yürütüyor. Bunların hedeflerinde de Atatürk var. Devamlı Atatürk'e hakaret ediyorlar.

Burada büyük bir tehlike var. Ama görmüyorlar. Çoluk-çocuk, gençler bu tarikatla yönlendiriliyor. Pıtrak gibi tarikat yapılanması ortaya çıkıyor. Önüne gelene icazet verdi. Bunları devletin takip etmesi gerekir. Bu şeyhin, 30-40 tane halifesi olduğunu söylüyorlar. Bu tarikatın en etkili olduğu yerlerden birisi Gaziantep. Tarikatın Türk vatandaşlarından ömenli ölçüde taraftarı var.

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ne yapıyor? Yanlışları görüp, halka bunun yanlış olduğunu anlatmalı. Devletin istihbaratı bunlarla ilgili araştırma yapmalı, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'yla iş birliği içinde olmalı. Diyanet, görevini ihmal ettiği için bugün bu kadar tarikat, cemaat ortaya çıktı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *