ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir köy halkı, temiz su içmek istemiyormuş 

Bir köy halkı, temiz su içmek istemiyormuş 
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 20.00
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 20.00
Görülmemiş, işitilmemiş bir olay!

Karacaburç köylüleri köylerine temiz su getirecek su motopompunun çalıştırılmasına müsaade etmiyor. “Karacaburç köyünde sağlığa zararlı su içiliyor” başlıklı haberimiz üzerine durumu inceleyen YSE Müdürlüğü sonuçlarıyla ilgili olarak gazetemize bilgi verdi. Verilen bilgide Karacaburç köylülerinin devlet tarafından yaptırılan su tesislerini iyi kullanmadığı, motopompaların bozulduğu, yeniden yerine takılmak için devlet tarafından temin edilen dizel motopompun köylü tarafından yerine taktırılmak istenmediği, bu yüzden Karacaburç köylülerinin sağlığa zararlı gölet suyunu bilerek ve isteyerek içtikleri belirtildi.

YSE Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama şöyle:

Sabah Gazetesi Müdürlüğüne: “İlimizde münteşir Sabah Gazetesinin 18.6.1982 gün ve 6775 sayılı nüshasında yayınlanan “Devlet köye su tesisi yapmıştı, bozulan tesisler yüzünden Karacaburç köyünde sağlığa zararlı su içiliyor” başlıklı haber kupürü YSE il Müdürlüğümüzce incelenmiştir.

Bahsi geçen Merkez kazasına bağlı Karacaburç köyü içme suyu inşaatı daha önceki yıllarda inşaat terfili sistem esaslarına göre Terfi binası ve 10-0 m3'lük depo ile yeteri kadar köy içerisine çeşme yapılarak Müdürlüğümüzce 7478 sayılı içme suları kanunu gereğince Köy Muhtarlığına devir ve teslimi yapılmıştır.

Ancak; Köylü tesise sahip olamadığından motopompu çalışamaz hale gelmiştir. Bu kere dairemizce köye yeni motopomp tahsis edilmiş köye götürülüp montaj edilmek istenildiğinde Karacaburç köylüleri tarafından motopomp montajını yaptırmamışlardır. Bununla ilgili tutanak Köy Muhtarı Mahmut Akkuş, İl YSE Müdürü Hasan Gülsen, Sağlık Memuru Abidin Badem ve YSE 18. Bölge Müdürlüğü Bakım ve Onarım Şefi Hamit Kaya tarafından 31.11.1980 tarihinde tanzim edilmiştir.

Karacaburç için yeni gelen Dizel motopomp hala YSE Müdürlüğü ambarında mevcut olup istenildiğinde hemen yerine montaj yapılarak köylü sıhhi içme suyuna kavuşturulması mümkündür.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *