ANASAYFA arrow right Ekonomi

Bir işçi, çocuğuna 1-2 kilo portakal alamıyorsa bu gerçekten acı bir tablo

Bir işçi, çocuğuna 1-2 kilo portakal alamıyorsa bu gerçekten acı bir tablo
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 20.45
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 21.23
Milyonlarca işçinin gözü kulağı bugün başlayacak olan asgari ücret görüşmelerinde olacak

Asgari ücretin artmasıyla çalışanların bir nebze olsa rahatlatılması gerektiğini kaydeden Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, “Bir işçi fabrikada verilen portakalı cebine koyup çocuğuna götürüyor. Bunun üzerine başka söyleyecek bir şey olamaz. Bir işçi kendi çocuğuna 1-2 kilo portakal alamıyorsa bu gerçekten acı bir tablo” diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün video konferans yöntemi ile yapacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, işçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işverenleri ise Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek. Toplantıda talepler ve istekler masaya yatırılacak.

Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, asgari ücretin 3 bin liranın üzerinde olması gerektiğinin altını çizerken, “Kaldırılan ellerin çoğunluğu değil, vicdanları rahatlatacak bir ücretin belirlenmesi önemli. Geçen yıl Türk İş, asgari ücretteki artışı yeterli bulmamış ve şerh koymuştu. İnşallah bu yıl herkesin ‘Hayırlı olsun’ diyerek altını imza attığı bir sözleşmenin yapılmasını arzuluyoruz” dedi.

Bu yıl emekçileri mutlu edecek adımların atılmasını talep ediyoruz

Ülkemizde asgari ücretin 2 bin 324 TL olduğunu hatırlatan Sarıca, “Döviz kuru ile piyasadaki tüketim maddelerindeki artış nedeniyle maaşlar yüzde 30 azaldı.

Şu an 2 bin 324 TL olarak görünen asgari ücret aslında bin 700 TL’ye düştü. Dolayısıyla asgari ücretteki tespitin enflasyon hedefinden çok gerçek rakamlara bağlanması lazım. O nedenle asgari ücretin en az 3 bin lira olması gerekiyor. Ayrıca ekonomideki yüzde 6’lık büyümeden emekçilere pay verilmeli.

Pandeminin, kısıtlamaların, kısa çalışmanın, iş yerlerinin kapatılmasının olumsuz etkilerinin göz ardı edilmemesi şart. Bu yıl emekçileri mutlu edecek adımların atılmasını talep ediyoruz” diye açıklama yaptı.Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *