ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir ilkokul yaptırmak için vasiyette bulunan Kayalı’nın isteği gerçekleşti

Bir ilkokul yaptırmak için vasiyette bulunan Kayalı’nın isteği gerçekleşti
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.20
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.20
Ölümünden önce bir ilkokul yaptırılmasını vasiyet eden Bahattin Kayalı'yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bir süre önce yaptığımız yayında rahmetli Bahattin Kayalı adına çocukları tarafından Binevler semtinde yaptırılmasına başlanan ilkokulun müjdesini vermiş, temel atma törenini sunmuştuk.

Kenar semtlerimizde üst üste oturan ve sınıfları dolduran 90 öğrencinin rahat eğitim ve öğretim yapmasını sağlayacak olan hayırlı teşebbüs tüm semti bayram sevincine boğdu. Bu nedenle rahmetli Kayalı'nın kısa biyografisini sunuyoruz.

“1933 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğrenimini Sakarya İlkokul’unda yaptıktan sonra erkek sanat enstitüsünün tesviyecilik bölümünü bitirdi. Askerlik hizmetini Levazımcı yedek subay olarak Tekirdağ'da yaptı. Yedek subaylıktan sonra Adana mühendislik yüksekokuluna devam ederek, Makina mühendisi oldu. Ticaret hayatı süresince oto yedek parçaları alım satımı, kuruyemiş ticareti, fıstık ihracatı, çikolata ve şekerleme imalatı ve inşaatçılık alanlarında ticari faaliyetlerde bulunmuştur.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *