ANASAYFA arrow right Eğitim

Bir haftada 442 öğretmen Covid oldu

Bir haftada 442 öğretmen Covid oldu
YAYINLAMA: 25 Mart 2021 / 17.30
GÜNCELLEME: 25 Mart 2021 / 18.13
Okullardaki son duruma ilişkin konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "12 yaşın altındaki çocuklarda vaka görülmediği söyleniyor ama 324 öğrencide vaka tespit edildi. Özellikle liselerdeki vaka sayısında ciddi artış var" dedi.

COVİD-19 salgınındaki vaka sayıları kademeli normalleşme sonrası günbegün artıyor.

Vakalardaki artış en çok bir açılıp bir kapanan bir türlü istikrarın sağlanamadığı okullar nedeniyle öğrenci ve eğitim emekçilerini etkiliyor.

1 Mart sonrası ilköğretim seviyesinde okulların kademeli olarak açılması ve bir hafta sonra liselerde yüz yüze sınavların başlamasıyla birlikte hem öğretmenlerde hem de öğrencilerde COVİD-19 görülmeye başladı.

Okullardaki son duruma ilişkin bianet’e konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, son bir haftada 442 öğretmenin ve 324 öğrencinin COVİD-19 olduğunu söyledi.

"Liselerdeki vaka sayısında ciddi artış var"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki vakalara ilişkin açıklama yapmamasını eleştiren Prof. Dr. Kurul, şöyle konuştu: “Öğretmenler, veliler, öğrenciler hangi okulun durumu nedir tam olarak bilmiyor. Biz sendika olarak üyelerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda vakaları açıklamaya çalışıyoruz.

Yüz yüze eğitime başlandıktan bir hafta sonra ilk olarak 30 ilden vaka gelmişti son bir haftada sayı 42 ile ulaştı. 12 yaşın altındaki çocuklarda vaka görülmediği söyleniyor ama 324 öğrencide vaka tespit edildi. Özellikle liselerdeki vaka sayısında ciddi artış var. Bunlar bizim kendi çabalarımızla edindiğimiz veriler, sayılar çok daha fazla olabilir.”

 “5 öğretmen yaşamını yitirdi”

Son iki haftada 5 eğitim emekçisinin yaşamını yitirdiğini belirten Prof. Dr. Kurul, şunları söyledi:  “Biz MEB’in okullara dair elindeki sayıları açıklamasını sendikalarla paylaşmasını ve ortak akılla çözüm üretilmesini istiyoruz.

Birkaç hafta içinde 5 öğretmen arkadaşımız kaybettik. Bu sadece bizim erişebildiğimiz sayı. Çok kontrolsüz bir açılma gerçekleşti.  Öncellikler belirlenmedi, yeterli önlemler alınmadı bunun sonucunda da vakalarda artış yaşandı.”

"Okullarda yeterli önlem almıyorlar"

Sınavların yüz yüze yapılmasını eleştiren Prof. Dr. Kurul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Salgın hiç yokmuş gibi öğrenciler uzaktan eğitim almıyormuş gibi yüz yüze eğitimdeki müfredatla sınavlar yapıldı.

“Şu an sınavları mayısa ertelendi, bu en başta yapılabilirdi. Okullar hem virüsün kaynağıymış gibi göstererek her yeri açık tutup okulları kapatıyorlar hem de okullarda yeterli önlem almıyorlar.”

"Öğretmen aşılamaları durdu"

Öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Kurul, “ Milli Eğitim Bakanı 80 bin köy öğretmeninin aşılandığını açıkladı. Süreç başladı diye sevindik fakat daha sonra öğrendin ki, tüm toplum genelinde olduğu gibi ilçelerdeki aşılamalar durdu. Sadece köydeki öğretmenler, il ve ilçelerde aşılama yok” dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *