ANASAYFA arrow right Ekonomi

Bir gün sonra bile aynı fiyattan alım yapamama esnafı eritti

Bir gün sonra bile aynı fiyattan alım yapamama esnafı eritti
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 21.21
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 21.32
Esnaf da vatandaş da perişan… Satışı yasak olan Şırnak kömürü kaçak-korsan satıcılar tarafından internet üzerinden 1000-1200 liraya satılıyor.

Gaziantep Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Müslüm Keklik, içinde bulunduğumuz kış aylarında gündemden düşmeyen ısınma, kömür fiyatları ve kaçak-korsan satıcılarla mücadelede sıkıntıları dile getirdi.

Esnafın ve vatandaşın sıkıntılı günler geçirdiğine değinen Keklik, “Geçen yıl pandemi sebebiyle çalışamayan ve satış yapamayan esnaf bu yıl çok zor bir süreçten geçiyor. Bir yandan fiyatlarda geçen yıla nazaran yaşanan yaklaşık 3 katlık artış, diğer yandan kur sebebiyle bir gün önceki fiyatta ertesi gün alım yapamama durumu esnafı adeta eritti” dedi.

Yıllardan beri müşterisi olan vatandaşa bile esnafın borca satma imkanı kalmadığını belirten Keklik, ”Fiyatın 3500 TL olduğu bir dönemde vatandaşın tonla alma imkanı kalmamışken artık torba torba alma gücü de kalmadı. Esnafımız da bu durumda çaresiz kalıyor, çünkü borca vereceği bir ton kömürü ertesi gün aynı fiyata alamıyor” diye konuştu.

Fiyatlardaki olağanüstü değişimin Şırnak diye tabir edilen kaçak-korsan satıcılara fırsat oluşturduğunu belirten Keklik, “İlimizde satışı yasak olan Şırnak kömürlerinin kaçak-korsan satıcılar tarafından 1000-1200 TL gibi fiyatlarla sosyal medya aracılığıyla satıldığını görüyoruz. Sosyal medya aracılığıyla aldığınız ve yakamadığınız kömürlerin satıcısına ulaşmaya çalıştığınızda ise telefonların cevapsız kaldığını görürsünüz. Çünkü bu şahıslar sürekli telefon numarası değiştirdiğinden ne odamız ne de vatandaşımız bu şahıslara ulaşamıyor. Sosyal medyada satış yapanlardan alacağınız kömür için muhakkak fatura talep edin. Aksi durumda yaşanacak mağduriyetler için yasal bir dayanağınız olmaz. ” dedi.

Başkan Keklik “Sosyal medya üzerinden alım yapmak yerine vatandaşa tavsiyemiz kömürü mutlaka yazıhanesinin camında 2021 yılı logosu bulunan tanıdığı esnaftan almasıdır. Odamız üyesi olan 2021 yılı logosu bulunan esnafımızdan alınacak kömürde yaşanacak  herhangi bir sıkıntıda odamız, mağduriyetin giderilmesini sağlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *