ANASAYFA arrow right Güncel

Bir dönem FETÖ’nün kucağına itilen gençler, şimdi de farklı cemaatlerin kucağına itiliyor

Bir dönem FETÖ’nün kucağına itilen gençler, şimdi de farklı cemaatlerin kucağına itiliyor
YAYINLAMA: 20 Eylül 2021 / 15.57
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2021 / 21.00
İYİ Parti İl Başkanı Av.Oğuz Hocaoğlu, haftalık basın toplantısında, yurt sorununu gündeme getirdi, “AKP hükümeti, çocuklarımızı önce FETO terör örgütünün kucağına attı.

Üniversite açtığı yere yurt yapmadı. Bu sahayı FETO terör örgütüne bıraktı. Çocuklarımızı ve velilleri bu yurtlara yönlendirdi. Sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Şimdi ise farklı CEMAAT yurtlarının kucağına atıyor. 19 Yılda eğitim sistemini değiştirerek gençliği yok etti. Şimdi o gençlik üniversiteye başladı. Son noktayı koyuyorlar, cemaatlerin kucağına atıyorlar. Yok edilen bir kuşak. Ben Ziraat Fakültesini Van’da okudum. Yurtlar yetersizdi. Özellikle kız arkadaşlarımız mecburen FETO yurtlarında kalmak zorunda bırakılırdı. Üniversitedeki öğretim görevlileri de bu yurtlarda kalırdı. Sonuç bir nesil yok edildi” dedi.

Hocaoğlu, Gaziantep’teki yurt sorununa da değinerek, “Üniversiteler açıldı. Ancak AKP hükümeti yine yaptı yapacağını, KYK yurt çıkan öğrenci isimlerini yeni açıkladı. Veliler ve öğrenciler çaresiz kaldı. Yurt çıkmayan öğrenci ve veliler perişan oldu. Gaziantep Valiliğinden ve Yurt-kur Gaziantep Müdürlüğünden ivedi açıklama bekliyoruz. Kaç tane üniversite öğrencisi yurt başvurusu yaptı, kaç öğrenci açıkta kaldı? Yapımı devam eden veya yeni açılacak yurt var mı, var ise ne zaman açılacak, ne kadar öğrenci barınacak?” diye sordu.

Metronun arkası talan edildi

Yrgı kararlarının uygulanmadığına dikkat çekerek, “AKP hükümeti döneminde yargı hukuksuzluğa kurban edildi” diyen İYİ Parti il başkanı, “AKP yöneticileri biz yaparız, işte yargı deyip işin içinden çıktı. Yargı itibarsızlaştırıldı. Metronun arka tarafındaki araziler önce imara açıldı. Sonra arazi sahipleri ile görüşmeler yapılıp, Gaziantep talan edildi. Yüzde 40 olan DOP payının üzerine yüzde 20-25 belediyeye bağış alındı. Yüksek kat imar verildi. Alınan bu hibeler yine peşkeş çekilip, acil ihale ile satıldı. Mahkemeler ise kendisi çalıp kendisi oynadı. Bu süreçte ise, metronun arkası talan edildi. Arazi sahipleri kazançlı, yeşil alan olan yeleri çok katlı imar aldı. Belediye karlı, yüzde 20-25 hibe adı altında haraç aldı. Gaziantep ise kayıp etti. Yeşil alan gitti. Gaziantep’in rüzgarı kesildi. Yaşam alanı kalmadı. Mevcut durumda ise yapılan imar planı iptal edildi. Yani o bölgenin komple yıkılması gerekiyor” dedi..

Mahkemeler karar verene kadar Gaziantep’i talan edecekler

“Şimdi aynı şeyi, Gaziantep Spor Kulübü’nden alınan yer için yapacaklar. Tugay arazisi için yapacaklar. Mahkemeler karar verene kadar Gaziantep’i talan edecekler” uyarısında bulunan Hocaoğlu, “Gaziantepli bunu hak etmiyor.  Üç beş kişi Gaziantep’i yiyor. Doğamamış çocukların yaşam alanı rant uğruna yok ediliyor. Bu da yetmiyor gibi imara açılırken dahi alt yapı yapılmıyor. Yollar keyfi geçiriliyor. Sayın yerel medya temsilcileri buyurun imara yeni açılan bölgelere gidelim. Bu imarı kim nasıl onaylamış, yılan gibi yollar, çıkmaz sokaklar, keyfi cep parklar yapılmış. Sahalarda olduğunu iddia eden AKP belediye başkanları, il başkanı ve milletvekilleri buyurun beraber gezelim eserlerinizi ve Gaziantep’e nasıl ihanet ettiğinizi. Ben sahalardayım siz gerçekten sahalara çıkabiliyor musunuz, ben merak ediyorum. Hodri meyden buyurun sokaklara, hodri meydan buyurun canlı yayına Gaziantep’i konuşalım. İlk seçimlerde tüm belediyeleri millet ittifakı ile alacağız. Sizin tüm yaptıklarınızı dev ekranlardan anlatacağım. Şimdi kafanızı kuma gömün bakalım. O zaman ne kafanızı gömecek kum kalacak, ne de insan içine çıkacak yüz” ifadelerini kullandı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *