ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir dokundu bin ah işitti 

Bir dokundu bin ah işitti 
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 16.37
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 16.37

Turizm Bakanı Mustafa Taşar, muhtarla yaptığı toplantıda “Ekonomi düzeliyor” dedi. Ancak muhtarlar mahallelerindeki yoksul sayısının giderek arttığını söyledi. TEDAŞ’ın halkı mağdur ettiği, yeşil kartın çok zor alındığı, nüfus müdürlüklerinde öğleden sonra nüfus cüzdanı verilmediği, Bağ-Kur borçlularına hapis cezası verilmesinin haksızlık olduğu, eli bıçaklı kişilerin cadde ve sokaklarda cirit attığı, uçucu madde bağımlılarının halkı tehdit ettiği belirtilerek asayişin sağlanamamasından yakınıldı.

Şehitkamil ve Şahinbey’deki mahallelerle bu ilçelere bağlı köy muhtarları uzun bir aradan sonra Turizm Bakanı Mustafa Taşar tarafından düzenlenen geniş kapsamlı toplantıya katıldı. Muhtarların mahalle ve köyleriyle ilgili sorunlarının dinlenmesi amacıyla yapılan toplantıya Vali Erhan Tanju, vali yardımcıları, kaymakamlar ile resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Turizm Bakanı Taşar’ın yönettiği toplantıda muhtarlar sorunlarını sözlü ve yazılı olarak Bakana iletti. Taşar açılışta yaptığı konuşmada ekonomide son zamanlarda iyileşmeler olduğunu, bu iyileşmenin Haziran ayından sonra günlük yaşamda da hissedileceğini ifade etti.

Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karagöz Mahalle Muhtarı Mahmut Nedim Koçum, Gaziantep Kalesi’nin çevre düzenlemesinin yapılmasını, ayrıca restorasyonu yapılan Havra’nın eksiklerinin giderilerek turizme kazandırılmasını istedi. Koçum, bu arada halen harabe durumda olan ve tinercilerin kaldığı eski Millet Hanı’nın da değerlendirilmesini isteyerek mahalle sakinlerinin tinercilerden kurtarılmasını istedi.

Güneş Mahallesi Muhtan Şerafettin Yalçın, mahallesinde okul olmadığını belirterek, çocukların uzak mahalledeki okullara gidip gelmek zorunda kaldığını belirtirken, bazı sokaklarda elektrik direği bulunduğu halde, aydınlanma sağlanamadığını bildirdi.

Ünaldı Mahallesi Muhtarı Hayri Taşkesen, artık karanlıkta kalmak istemediklerini belirterek, “TEDAŞ bizleri perişan ediyor. Arıza için görevli ekip zamanında gelmiyor. Sürekli elektrikler kesiliyor. 21. Asırda karanlıkta yaşamak istemiyoruz. Sokaklarda eli bıçaklı zorbalar geziyor. Esnaf korkusundan bunlara birşey diyemiyor” dedi.

Köksalan Küyü Muhtarı Hanifi Şehit, hükümetin söz verdiği tarım destekleme priminden halen haber olmadığını belirterek, “Primi vereceklerse versinler, vermeyeceklerse vermeyeceğiz desinler. Çiftçi niye oyalanıyor? Zaten zor durumda olan çiftçi, gübre alacak, tohum alıp ekecek parası olmadığı için ekin ekemez oldu. Bir çokları halen bu destekleme yolu ile verilecek parayı bekliyor. Elektrik faturaları altından kalkılmaz oldu” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, belediye otobüslerinden faydalanan muhtarların pasolarının iptal edildiğini, silah ruhsatı alımında zorluk çıkarıldığını, bazı mahallelere araç bile giremediğini belirtirken, insanların aç ve perişan olduğunu, fırınlarda bayat ekmek kalmadığını söyledi. Yoksulların sayılarının sürekli arttığını yardımların yetersiz olduğunu söyleyen Titiz, “Muhtarların yetki ve sorumlulukları artırılmalı. Eğitimi zayıf olan muhtarlara eğitim verilmeli. İl genel meclislerine köy, belediye meclislerine mahalle muhtarlannın temsilcisi katılabilmeli. Halk günü düzenlenip, bu şehrin milletvekilleri, belediye başkanları halka hesap vermeli. Çalışan ile çalışmayan ayırt edilmeli. Yerel Yönetimler Yasası değişmeli. 78 Yıllık yasa artık bu ülkeye dar geliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *