ANASAYFA arrow right Yaşam

Bir ay sonra kendisini kurtaran kahramanlarla buluştu

Bir ay sonra kendisini kurtaran kahramanlarla buluştu
YAYINLAMA: 13 Mart 2023 / 19.39
GÜNCELLEME: 13 Mart 2023 / 19.39
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binanın enkazından 128 saat sonra sağ kurtarılan 12 yaşındaki Abdulkadir Gökkaya, felaketten bir ay sonra kendisini kurtaran ekiplerle buluştu.

Enkazdan çıktığı anda istediği kola ve cip ile ziyaretine gelen ekiplere teşekkür eden Abdulkadir, dehşet anlarında su yerine dudağını patlatıp, kanını içtiğini ve duvardaki kartonpiyeri yiyerek yaşama tutunduğunu anlattı.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki 2 büyük depremde büyük yıkıma uğrayan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bulunan 7 katlı Gökkaya Apartmanı'nı da yerle bir oldu. Apartmanın 7. katında yaşayan 12 yaşındaki Abdulkadir Gökkaya, enkaz altında kaldı. Apartmanın enkazında çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Müdahale ekipleri ve Manisa'nın Soma ilçesinden bölgeye arama-kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların ardından Abdulkadir'in sesi duyuldu. 128 saat süren yoğun çalışmaların ardından Abdulkadir, sağ salim enkazdan çıkarıldı.
Enkaz altında görüntülendi
Enkaz arasında ulaşılan Abdulkadir, ekiplerin cep telefonu ile o anlarda görüntülendi. Ekipleri görünce keyiflenen Abdulkadir'in sevinci ve yaptığı espriler de görüntülere yansıdı. Abdulkadir'i kolon ve betonlardan önce üzerine düşen dolabın ölümden koruduğu ortaya çıktı. Ayakları, beton ve kolonların altında kalan Abdülkadir'in yarı belinden üstünde ise üzerindeki dolabın suntası sayesinde hiçbir yara almadığı görüldü. Enkaz arasında sıkışan Abdulkadir'e ilk müdahalesi yapılarak hemen gerekli serum ve ilaçlar verilirken, yapılan son çalışma ile sıkışan ayakları da kurtarılarak sedyeye alındı.
Ekiplere espriler yaptı
Ayakları en kaz altında kaldığı için bir süre enkazdan çıkarılamayan Abdulkadir, ekipler geldiğinde ise tüm acılarını ve yaşadıklarını unutarak espriler yaptı. Ayaklarını enkazdan çıkarmak için hesap yapan ekiplere, "Metre de al bari, ölçeyim biraz" esprisini yaptı.
Sağ salim enkaz altından çıkarılan Abdulkadir, ambulansla Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında tedavi altına alındı. Hastanede yapılan müdahalelerin ardından sağlık durumu iyiye giderken, tüm çabalara rağmen sağ ayağı kurtarılamadı. Gerçekleştirilen başarılı ameliyatla Abdulkadir'in sağı ayağı diz üstünden kesildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *