ANASAYFA arrow right Yaşam

Bir an önce internete erişim için alt yapıların sağlanması gerekir

Bir an önce internete erişim için alt yapıların sağlanması gerekir
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 20.59
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 22.00
Uzaktan eğitimde en önemli sorunun internete erişim olduğunu vurgulayan Gaziantep Akademik Eğitimcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Örnek, “Şehir merkezlerinde internet erişiminin olmadığı mahalleler var. Köylerdeki durum daha sıkıntılı, bu yüzden bir an önce internete erişim için alt yapıların sağlanması gerekir” dedi.

Örnek, “Varlıklı ailenin çocukları ile ekonomik açıdan sorun yaşayan ailelerin çocukları arasındaki eğitim farkı iyice açılacak. Birçok aile ve çocuk bu durumdan muzdarip” ifadelerini kullandı.

Eğitimcilerin ve eğitimle ilgili STK’ların görüşü de alınsın

Başkan Örnek, uzaktan eğitim kararı alınırken Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda hareket edildiği tespitini yaptı, “Doktorların görüşüyle beraber eğitimcilerin ve eğitimle alakalı STK’ların görüşü de alınsın. Okulların açılıp kapanması eğitimsel bir karar olmalıdır. Sosyal medyanın virüs bahanesiyle okulların açılıp kapanmasını manipüle  etmesine izin verilmemeli. Kayıpları uzaktan eğitimle telafi mümkün görülmüyor. Daha önce de köy okullarının kapatılamayabileceğini belirtmiştik. İlginçtir ki köylerde kapatılan okulların bahçelerinde çocuklar oyun oynuyor. 13.00-16.00 arası ders konulmamasını fırsat bilen bütün çocuklar dışarda. Bir önceki uzaktan eğitim döneminde bütün bileşenlerin  yani öğrenci, öğretmen ve ailelerin ortak kanaati ve öngörüsü eğitimin yüz yüze olması yönündeydi. Öğrencilerin birinci uzaktan eğitime katılım durumlarının tam olarak sağlanamaması, internet ağı sisteminde yetersizlik, öğrencilere uzaktan eğitimi sağlayacak kadar tablet, bilgisayar, akıllı telefon gibi araçların sağlanamaması aileleri ciddi derecede etkilemekte” dedi.

Yetkililer bu süreci en kısa zamanda düzene koymalı

Yüz yüze eğitimden uzak olan öğrencilerin, uzaktan eğitimde de imkansızlıklarla karşılaşınca derslere karşı bir soğukluk baş gösterdiğinin altını çizen Örnek, “Öğrenciler, öğretmenler uzaktan eğitimi psikolojik olarak bir türlü benimseyemediler. Uzaktan eğitimde salgın psikolojisinin üstesinden gelecek psikolojik  destekler sağlanmalı. Bu süreçte uzaktan eğitimde en çok etkilenen sınıflar okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri olacak. Geçen eğitim öğretim döneminin 1.sınıfı olan ve yeni eğitim öğretim döneminin 2. sınıfı olan öğrenciler, 2020 ikinci yarı yılında okullarından uzak kaldılar ve okuma yazma öğrenme sürecini tamamlayamadılar. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarı döneminde zaten hibrit eğitim modeli ile eğitim gören yani yüz yüze ve uzaktan iki gün okul, iki gün uzaktan gören 1. sınıflar okuma yazma sürecinin başındayken yine uzaktan eğitime mecbur kaldılar. Dernek olarak umudumuz yetkililerin bu süreci en kısa zamanda düzene koymalarıdır. Aksi takdirde bu durum maliyeti uzun yıllar alacak sorunlara dönüşebilir” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *