ANASAYFA arrow right Sağlık

BioNTech'in CEO'su Şahin: Tek doz aşıyı Pfizer'la değerlendireceğiz

BioNTech'in CEO'su Şahin: Tek doz aşıyı Pfizer'la değerlendireceğiz
YAYINLAMA: 13 Aralık 2020 / 17.45
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2020 / 18.54
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin aşının tek dozluk kullanımı için de Pfizer'la değerlendirme yapacaklarını söyledi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesini (FDA) Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Coronavirus aşısının acil kullanımına onay verdi, böyle Coronavirus salgınını yenmekteki bir kritik eşik daha aşılmış oldu. Bu gelişmeden sonra BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin aşının tek dozluk kullanımı için de Pfizer'la değerlendirme yapacaklarını açıkladı.

Coronavirus aşısına ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay alan  Alman firması BioNTech'in CEO'su Dr. Uğur Şahin, "Bu en önemli dönüm noktası" diyerek tek dozluk kullanım için de Pfizer'la değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Virüse karşı yüzde 95 etkinliği olduğu belirtilen aşının onay alması sonrası gözler BioNTech'in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin’e çevrildi. Normal şartlarda iki doz olarak yapılması planlanan aşının ilk dozdan itibaren etkisini göstermeye başlaması BioNTech ve Pfizer arasında farklı bir konuyu da tartışmaya açtı.

İlk doz uygulandıktan 12 gün sonra etkinlik göstermesine değinen Şahin, “Bu veriye şaşırdık. İkinci doz uygulandıktan sonra bağışıklığın arttığını biliyorduk. Tek dozluk bir aşı için ortağımız Pfizer’la kesinlikle bir değerlendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Aşının sadece tek dozla etki göstermesi ve bir kere uygulanmasının yeterli olması aşının üretim, dağıtım ve uygulanmasında karşılaşılacak birçok sorunu kökünden çözebilecek bir durum olması heyecanı daha da artırmış oldu. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *