ANASAYFA arrow right Güncel

BioNTech-Pfizer'dan AB'ye 200 milyon dozun üzerinde aşı

BioNTech-Pfizer'dan AB'ye 200 milyon dozun üzerinde aşı
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 15.26
İkinci çeyrekte teslim edileceği belirtilen 200 milyon doz aşının, aşılama stratejisi için kritik olduğu belirtildi

Avrupa Birliği (AB), BioNTech-Pfizer'in yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı geliştirdiği aşıdan ikinci çeyrekte 200 milyon dozun üzerinde teslim edeceğini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, BioNTech-Pfizer'in AB'ye aşı teslimatına ilişkin açıklama yayımladı. BioNTech-Pfizer'ın ikinci çeyrekte AB'ye sağlayacağı aşı miktarını 10 milyon doz artırdığını belirten von der Leyen, bunun üye ülkelerin aşılama stratejileri için kritik olduğunu ifade etti.

Von der Leyen, 10 milyon ilave dozla birlikte BioNTech-Pfizer'ın ikinci çeyrekte AB'ye toplam 200 milyon dozun üzerinde aşı sağlayacağına dikkati çekerek, bunun üye ülkelere katkı sağlayacağını kaydetti.

Öte yandan, söz konusu ilave dozlar BioNTech-Pfizer'ın AB'ye üçüncü ve dördüncü çeyrekte sağlamayı taahhüt ettiği miktardan karşılanacak.

600 milyon dozluk anlaşma

AB'nin opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 600 milyon dozluk anlaşması bulunuyor.

AB, bugüne dek BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve son olarak da Johnson and Johnson aşılarının kullanımına onay verdi.

Öte yandan, AB'de Novavax ve Curevac firmalarının aşıları ile Rusya'nın Sputnik V aşısının ön değerlendirme süreci de devam ediyor.

450 milyon doz aşı yapma hedefi yaz sonuna ertelendi

AB yönetimi, 1 Haziran'a kadar 450 milyonluk AB'de, yetişkin nüfusun yüzde 70'ini aşılamayı hedefliyordu. Ancak aşı tedarikinde yaşanan aksamalar bu hedefin yaz sonuna ertelenmesine neden oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *