ANASAYFA arrow right Sağlık

BioNTech aşısında ikinci doz randevuları ertelendi

BioNTech aşısında ikinci doz randevuları ertelendi
YAYINLAMA: 29 Nisan 2021 / 14.26
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2021 / 14.26
'Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verildiğini açıklamasının ardından BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevular hakkında erteleme kararı alındı.

Pfizer BioNTech'in ürettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk dozu ile ikinci dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanacağı ve mevcut ikinci doz randevularının ertelendiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada BioNTech aşılarında ikinci dozun 6-8 hafta arasından yapılacağını açıkladı. Koca'nın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin BirGün'e verdiği bilgiye göre, BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevular ertelenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin bilgi verdi, şunları söyledi:

"Haziran ayı ile birlikte Biontech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Sinovac için ise zaman zaman sevkiyatta yavaşlamalar yaşansa da artan kapasite ile birlikte elimize ulaşan doz miktarı da artacak. Ayrıca diğer aşı üreticileri ile de anlaşma zemini ve erken teslimat konularında görüşmeler devam etmektedir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *