ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Binlerce öğrenci kitap almakta zorlanacak

Binlerce öğrenci kitap almakta zorlanacak
YAYINLAMA: 08 Şubat 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2021 / 13.31
Önümüzdeki yıl ilköğretim okulları ve liselerde okutulacak ders kitaplarına yüzde 40’lara varan zam yapıldığını belirten Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, bu zamların öğrencileri- ders araç ve gereçlerinin temininde zorlayacağını ifade etti.

Son yapılan zamlarla 2002-2003 ders yılında ders kitaplarının 1.5 milyon lira 8 milyon lira arasında değişen fiyatlardan satılacağını kaydeden Bozgeyik, "Ülkedeki asgari ücret düşünüldüğünde, bu uygulamayla birçok öğrencimiz önümüzdeki yılda ders araç ve gereçlerini teminde zorlukla karşı karşıya kalacak. Zorunlu eğitimin parasız olduğu ülkemizde bu uygulama doğru değildir. Özellikle devlet kendi ders kitaplarını bastırarak, öğrencilere ücretsiz dağıtmalıdır” dedi.

Bozgeyik, “Hem ilimizde, hem de ülke genelinde binlerce çocuk ders kitabı alamadan okullarına devam etmekte veya arkadaşının kitaplarından yararlanmaktadır" diye konuştu. Bozgeyik, araç gereç eksikliğiyle yapılan eğitimden fazla bir verim beklemenin mümkün olmadığını söylerken, "Eğitim-Sen kitap ve benzeri araçların özel sektör eliyle değil, direkt devlet olanaklarıyla temin edilmesinden yana. Ayrıca her yıl okutulan kitapların değiştirilmesi özel sektörün ekmeğine yağ sürmektedir.

Şu günlerde okullarımızda önümüzdeki yılın okutulacak kitapları belirlenirken, kitapların değiştirilmemesi gerekir. Ödünç kitap uygulaması yaygınlaştırılarak, kitapların uzun süreli okutulması sağlanmalı. Yine öğretmenlerimiz ders kitaplarını seçerken çağdaş, bilimsel ve laik eğitim kitlelerini dikkate alarak baskı altında kalmadan özgür iradeleriyle kitaplarını seçmelidir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *