ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Binlerce fazla vatandaş soğukta kömür kuyruğunda bekliyor

Binlerce fazla vatandaş soğukta kömür kuyruğunda bekliyor
YAYINLAMA: 30 Eylül 2021 / 14.45
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2021 / 14.45
Bu yıl şehrimizde 30 bin ton kömür dağıtıldı

Piyasadaki kömür fiyatlarının yüksek oluşu şehrimizde belediyenin dağıttığı kömüre ilgiyi artırdı. Geçen yıl bir mevsim içinde şehrimize 13 bin ton kömür tevzi edilmesine karşılık bu yıl 30 bin ton kömür satışı gerçekleşti. Buna rağmen 1000’den fazla vatandaş soğukta kömür almak için bekliyor.

Yaz aylarında dağıtımına başlanan tevzi kömürünün tonu 11. aya kadar 6 bin 500 liraya satıldı. Bu ayda yakıta yapılan zamla tonu 6750 liraya çıktı. 11. aydan sonra kömür almak için başvuranlardan 250 liralık fark alınıyor ton başına. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz belediye başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Bu yıl kömüre hiç beklemediğimiz bir talep oldu. Yaz aylarında kömürünüzü alın, kışın zorlukla karşılaşırsınız dedik, aldıran olmadı. Kış bastırınca herkes hücum etti. Buna rağmen şimdiye kadar 30 bin ton kömür dağıttık. Şimdi de günde 50 kişiye verebiliyoruz. Yollar kapalı, Şırnak ocakları çalışmıyor. 1 Şubat’tan itibaren bir hafta içinde 1300 ton kömür getireceğiz, kömür almayan kalmayacak.

Gaziantep'te 94 bin konut var. Bunların kömür ihtiyacı 50 bin tondur. Gelecek yıl hesabı buna göre yapacak kömürü yazdan temin edeceğiz. Silopi'den şimdilik günde 5 kamyon geliyor, ancak 50 vatandaşa kömür verebiliyoruz. Kış çoktan bastırdı. Şimdi soğukta titremelerinin günahı yazdan kömür almayanların boynunadır. Biz bütün imkanlarımızı seferber ederek vatandaşımızı kömürsüz bırakmadık, bırakmayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *