ANASAYFA arrow right Ekonomi

Binlerce esnafa, geçmişe dönük cezalar yazıldı

Binlerce esnafa, geçmişe dönük cezalar yazıldı
YAYINLAMA: 06 Ocak 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2021 / 20.43

Gaziantep Otobüs, Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, “U-ETDS sistemi 2024 yılına kadar ertelendi. Ancak trafik ekipleri, durdurduğu araçların dijital takograftaki verilerini alıp ve geçmişe dönük ceza yazıyor. Binlerce esnafa bu şekilde ceza yazıldı. Hata yapıldığında ceza yazılabilir, fakat geçmişe dönük ceza yazıldığında hiç kimse bu işi yapamaz. Bu sorunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 yılına başlamadan gol yedik

2020 yılında gece-gündüz çalışmalarına karşın karşılığını alamadıklarını söyleyen Göğüş, “Pandemiden dolayı sektörümüzde işler durmadı ama karşılığında bir şey kazanamadık. Sağlıkçılardan sonra en büyük riski taşıyan esnafımızdı, lakin ortada bir kazanım yoktu. 2021 yılına başlamadan gol yedik” diye konuştu.

Maliyetler yüzde 200 arttı

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğunu anlatan Başkan Göğüş, geçen yıl 3 bin liraya alınan lastiğin bu yıl 6 bin liraya, araç bakımlarının bin 500 liradan 2 bin liraya yükseldiğinin altını çizerken, sonuç olarak maliyetlerin yüzde 200 arttığını söyledi. “Şu anda esnafımız kendi maaşına çalışıyor. Pandemi sürecinde çalıştık, ancak para kazanamadık. Çünkü kazandığımız para ile giderlerimizi karşıladık.

Ticari akaryakıt desteği verilmesi lazım

Başkan Göğüş, çoğu esnafın araçlarını kredi ile aldığını kaydederken, araç fiyatlarının da yükseldiği tespitinde bulundu. “Pandemi sürecinde destek almayan tek esnaf bizim esnafımız. Gece gündüz çalışan sektörümüzün desteklenmesi lazım. En giderimiz akaryakıttır. Otoyol ve köprülere zam geldi. Bir aracın İstanbul’a gidiş dönüşünün 1000 lira maliyeti var. Dolayısıyla ticari akaryakıt desteği verilmesi lazım” dedi.

Sektörde bireysel kamyonculuktan lojistiğe bir dönüşüm söz konusu

Gaziantep Otobüs, Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, taşıma sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden birisi olduğunu ifade ederken, konuşmasına şöyle devam etti: “Taşımacılığın yüzde 95’i karayoluyla yapılıyor. Alan, satan kazanıyor ancak taşıyan kazanamıyor. Sektörde bireysel kamyonculuktan lojistiğe bir dönüşüm söz konusu. Kendinizi geliştirirseniz ayakta kalırsınız. Çünkü sistem bireysel olarak bu işi yapmanıza izin vermiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *