ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Binici’nin adaylığını son günde öğrendik 

Binici’nin adaylığını son günde öğrendik 
YAYINLAMA: 03 Ekim 2021 / 17.06
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2021 / 17.06
ANAP kurucularından Mustafa Taşar’ın MKYK’ya girememesi ve ANAP İl Başkanı Necati Binici’nin teşkilattan habersiz MKYK’ya aday olarak Taşar’ın önünü kestiği tartışmalarının ardından Binici ve Eyüp Sağlıcak’ın açıklamaları partideki gerginliği su yüzüne çıkardı.

ANAP İl eski başkanı ve kongre delegesi Mehmet Büyüknacar, Binici’nin kendi yönetimindeki üyeleri istifaya davet etmesini yadırgadığını belirterek, il başkanının bölücü değil, partiyi toparlayıcı olması gerektiğini açıkladı. Binici’nin açıklamalarını tasvip etmediğini söyleyen Büyüknacar, kongre öncesi ve sonrası gelişmeler ve önceki gün Sabah’ta yer alan Binici ve Sağlıcak’ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Olağanüstü kongrede Vehbi Dinçerler, Necati Binici ve Necla Kalender’in aday olmasının en fazla Taşar’a zarar verdiğini belirten Büyüknacar şöyle konuştu: “Binici’nin aday olduğunu son günde öğrendik. Fakat daha önce delege olmayan il yöneticilerine açıklamış. Ama bizim hiç haberimiz olmadı. Hatta seçime bir gün kala Gaziantepli delegeler olarak toplandığımızda Binici’nin dışında herkes Taşar’a aday olması için ısrar etti. Fakat Binici olmamasını istedi. O zaman Binici’nin rengi belirmişti. Bundan sonra Taşar ısrarımız üzerine aday oldu. Fakat Gaziantep’ten 4 kişinin daha aday olması Taşar’a zarar verdi. Vehbi Dinçerler zaten girdi. O da Binici ile daha önceden görüşmüş” dedi.

Olağanüstü kongredeki gelişmelerin kamuoyuna açıklanmasının, bunun bir il başkanı tarafından dile getirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Büyüknacar, “İl yönetiminde bulunanların Binici’ye oy vermek gibi bir mecburiyeti yok. İI başkanının kendi yönetim kurulu üyesini istifaya davet etmesi hoş değil, ben bu açıklamasını yadırgadım” dedi.

Büyüknacar, “İl başkanının görevi partiyi dağıtmak değil, toparlamaktır. İl başkanı toparlayıcı olmalı” şeklinde konuştu. ANAP Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Reyhan, Sabah’a yaptığı açıklamada, olağanüstü büyük kongrede Necati Biniciye oy verdiğini belirterek, “Delegeler özgür iradesiyle oy kullandı. Hiç kimse başka biri üzerinde hüküm kuramaz. Burada Binici’ye oy vermeyen delegeler olabilir. Fakat Taşar’a oy vermeyen Gaziantepli en az 3-4 delege var. Şimdi 15 delegeden Binici hariç diğerleri sanki oyunu Taşar’a mı verdi, hayır yalan söylüyorlar. Bunların Taşar’a da zararı oldu. Eğer oy verselerdi, Taşar MKYK girerdi. Şimdi kalkıp ahkam kesiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *