ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bin 41 yönetici görevden alındı

Bin 41 yönetici görevden alındı
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 / 14.47
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2022 / 14.47
AKP’nin Bakanlık bünyesinde eşi benzeri görülmedik bir kadro kıyımına gittiğini açıklayan Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, bin 41 yöneticiyi görevden uzaklaştırdığını açıkladı. Bozgeyik, görevlerinden alınanların yerine AKP’ye yakın insanların atandığına dikkat çekti.

Bozgeyik, yarıyıl tatili nedeniyle yaptığı açıklamada hükümeti sert dille eleştirdi. Bozgeyik, “Öğretim dönemimizin yarıyılında AKP'nin tek başına iktidar olması ve onunla beraber başlayan tartışmalar belirleyici oldu” dedi.

AKP’nin dayandığı toplumsal kesimler ve geleneksel politik iddialarının yarattığı tedirginlik, Milli Eğitim bünyesinde başlatılan kadrolaşma uygulamalarıyla iyice pekişti. Bin 41 Yönetici görevden alınarak yerine politik kadrolar yerleştirildi. AKP iktidarının, eğitimin bilimsel ve laik yönünün daha da zayıflatılması ve kesintisiz eğitim uygulamasından ödün verilmemesi için parti tabanında kayda değer bir basınç altında tutulduğu açıktır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu’nun ikili eğitimin ortadan kaldırılacağı ve ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağı, bunun finansmanının kitaplara reklam alınmasıyla sağlanacağına dair açıklamasının yarıyıla damgasını vurduğunu kaydeden Bozgeyik sözlerine şöyle devam etti: “AKP ve YÖK arasında başlayan tartışma başlı başına krize yol açtı. YÖK’ün yeniden yapılandırılacağına ve öğrenci affına dair hükümet kanadından yapılan açıklama ve bu açıklamaya karşı YÖK’ün oluşturduğu savunma hattı, yükseköğretimin sorunlarını içinden çıkılamaz bir girdabın içine çekecektir. Eğitim-Sen, AKP ve YÖK arasındaki tartışmada taraf değildir.

Eğitim Sen YÖK’ü tamamen ortadan kaldırılarak üniversitelerin bağımsız, özgür, demokratik ve özerk bir yapıya kavuşturulmasını savunmaktadır. Eğitim sistemimizin yıllardan bu yana çözülemeyen ve çözülemedik-çe ağırlığı artan sorunları bu yarıyılda da varlığını hissettirmiştir. Bu sorunlar eğitimin niteliğini ciddi oranlarda aşağı çekmekte, eğitim bileşenlerini süreçten soğutmaktadır. Öğretmen, okul, derslik açıkları devam etmektedir. Bunların çözümü için içi boş söylemden öte kayda değer herhangi bir umut oluşturulamamıştır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *