ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bin 146 iş yeri KüSGET’te çalışmaya başlayacak

Bin 146 iş yeri KüSGET’te çalışmaya başlayacak
YAYINLAMA: 21 Aralık 2020 / 14.04
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2020 / 14.04
Yolları çamur deryası, temel yapısı bozuk, eksikleri çok ama

KÜSGET’te işyeri olanların şehir içindeki işyerlerinin elektriği kesilecek. Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Küçük Sanayi Geliştirme Teşkilatın da (KÜSGET) dükkanı bulunan bin 146 sanatkarın elektrikleri temmuz ayında kesilerek KÜSGET'e taşınmaları sağlanacak. Bunun için şimdiden hazırlık yapmaları KÜSGET'teki dükkanlarının çalışılır hale getirilmesi için dernek başkanlan tarafından esnaflarına bildirildi. Temmuz ayından sonra KüSGET’te iş yeri bulunanların şehir için deki işyerleri sadece teşhir ve satış için kullanılabilecek.

Belediye yetkilileri KÜSGET'in temel yapısının kanalizasyon ve yollarının çok bozuk olduğunu, buraların onarımı için 176 milyon liraya gerek duyulduğunu, bu paranın iller Bankası’ndan istendiğini, cevap alınamadığını, hangi şartlarda olursa olsun KÜSGET' in hizmet eder hale getirileceğini bildirdiler.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz İller Bankası Bölge Müdürü ise KüSGET’te yolların yapımı için geçen yıl 50 milyon liranın ayrıldığını, belediye her yaptığı masrafı sarf evrakı hazırlamak suretiyle İller Bankasından alabileceğini, bunun için tahsisat ayrılmasına gerek olmadığını vurgulayarak İller Bankası Genel Müdürlüğüyle konuyu yeniden görüşeceğini söyledi.

KÜSGET Müdürlüğü de Temmuzda çalışmaya başlayacak olan 1146 ünite için telefon sorunu bulunduğunu, çözümlenmesi için PTT Bölge Müdürlüğünden yardım istendiğini bildirdi. PTT Bölge Müdür başyardımcısı Kemal Kaleli de KÜSGET'e müracaat halinde şimdilik sadece 100 telefon verebileceklerini, 5000’lik santralın daha sonra hizmete gireceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *