ANASAYFA arrow right Güncel

Bilinirliğimizi arttırarak daha çok insana ulaşmayı amaçlıyoruz

YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 21.19
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2022 / 22.50
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Gaziantep Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Av. Mustafa Yalçın ile Dilan Çiftçi, Eş Başkanlığa seçildi

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Gaziantep Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu avukat, Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte 100’e yakın katılımcı ile gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Eş Başkanlığa, Av. Mustafa Yalçın ile Dilan Çiftçi getirildi.

Eş Başkan Çiftçi, “Bundan sonra hedefimiz Antep’te daha aktif çalışıp bilinirliğimizi arttırmak ve bu sayede daha çok insana ulaşmak. Çünkü insanlar hakları ihlal edildiğinde başvurabilecekleri yasal dernekler olduğunu bilmiyorlar ve hak ihlallerine boyun eğiyorlar. Fakat hukukçu kimliğine sahip olma misyonu ile ilerleyen her bir Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi bu duruma dur demek ve insanlara ulaşmak istiyor” dedi.

Platform üzerinden faaliyetlerimize devam ettik

İnsanların yalnız olmadığını, haklarını korumak ve güvence altına almak amacıyla hiçbir kazanç gütmeyen derneğin varlığını bilmeleri gerektiğini kaydeden Çiftçi, “Biz senelerdir ülkenin her yerindeydik 2016’da KHK ile kapatılsak da platform üzerinden faaliyetlerimize devam ettik, bugün yine buradayız ve Antep’te şubemiz var” ifadelerini kullandı.

Genç hevesli idealist ve inançlı avukatların oluşturduğu hukuk örgütüyüz

Çiftçi, “Ülkede dil din ırk mezhep ve cinsiyet fark etmeksizin hakları ihlale uğrayan her vatandaşın arkasında yer alma bilinciyle hareket eden her zaman ezilenin yanında olmak için çalışacak olan  Kadın Komisyonu, Mülteci Komisyonu, Eğitim, Sanat, Kültür ve Dil Komisyonu, Dava Takip Komisyonu ve Cezaevi Komisyonu ile toplumun tüm kesimi ve özellikle cezaevinde mağduriyet yasayan tüm insanlara ulaşma misyonu ile hareket eden genç hevesli idealist ve inançlı avukatların oluşturduğu hukuk örgütüyüz” şeklinde konuştu.

ÖHD Gaziantep Şubesi’nin faaliyetlerini anlatan Av. Bahri Oğuz, “Dernek tüzüğümüzün ikinci maddesinde belirtildiği üzere genel olarak derneğimizin amaç ve faaliyet alanı şu şekilde; temel hak ve özgürlüklere yönelen her türlü saldırıya karşı koyma bilinci oluşturma ve karşı koymak, eşitlik ve özgürlük temelinde tüm farklılıklara saygı duyarak sorumluluk bilinciyle hareket etmek, hak ihlallerine karşı ulusal ve uluslararası tüm meşru hak arama yollarını en etkin şekilde kullanmak, her türlü ayrımcılığa ve hak ihlaline karşı mücadele etmek, hukuksal çözüm önerileri geliştirmek. Cinsiyet özgürlükçü bir anlayışla hayatın her alanında kadın ve erkeğin tam eşitliğine ve insan haklarına dayalı özgürlükçü ve demokratik bir hukuk sisteminin yerleşmesi için çalışmalar yapmak” diye konuştu.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Mustafa Yalçın, Dilan Çiftçi, Dilan Aydın, Derviş Karakuş, Mehmet Erdem, Mesut Karagöz ve Bahri Oğuz. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *