ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bilinçsiz aileler çocuklarına ilgi göstermiyor

Bilinçsiz aileler çocuklarına ilgi göstermiyor
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.32
Ailelerini ihmal karlığı yüzünden çocukların bir çoğunun öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, işitme ve görme gibi sorunlarla büyüdüğüne dikkat çekildi.

Uzmanlar, bu tip sorunları ve hastalıkların ileriki yaşlarda özürlü olmaya yol açtığını ifade etti. Okul öncesi öğrenimin önemli olduğuna dikkat çekilirken, çocuklara karşı duyarlı davranarak, sorunların erken tespit edilip, hekime başvurulması istendi.

Okul öncesi eğitim önemli

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Psikoloğa Özgül Kılıç, halen okul öncesi eğitim ilgisiz kalındığını belirterek, bunun çoğunun çocuk yetiştirme de olumsuz nedenlere ulaştığı açıklandı. Okul öncesi eğitim de çocuğu mutlaka okula hazırlanması gerektiğini hatırlatan Kılıç, akraba evliliklerinin çocukların sağlıklı yetişmesine olumsuz etkilediğini vurguladı. Kılıç, kenar semtlerde doktora git gitmeyen aileler bulunduğunu, dolayısıyla çocuklarını da doktora götüremeyecek onların da hayatını karartan duyarsız aileler olduğuna dikkat çekti.

Yapılan araştırmalarda çok çocukta tespit ediliyor

Zaman zaman okullarda ve kenar semtlerde yapılan araştırmalarda çok önemli sorunlarla karşılaşıldığını belirten Kılıç, “Yaptığımız araştırmalarda çocuklarda öğrenme güçlüğü, okuma ve konuşma bozukluğu, gözde kayma, sosyal ve kültürel anlamda yetersizliklerle karşılaşıyoruz. Çoğu ailenin ya da bu sorudan haberi yok veya ilgisiz veya ihmalkar. Bu çocuklara uygun kurumlara ve hekimleri yönlendiriyoruz. Gerekirse medikal tedavi öneriyoruz. Ancak aile çocuğun işitme, görme, anlama, konuşma gibi sorunları olduğunda ki bunlara dikkat etmesi gerek, hemen bir hekime veya bize başvurabilir. Ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çünkü böyle durumlarda gecikme ileride çocuğun özürlü olmasına veya tedavisinin çok daha pahalı olmasına yol açar. Aileler çocukları kesinlikle ihmal etmemeli” dedi. Özgür Kılıç, yetersiz beslenme, akraba evlilikleri gibi etkenlerin de çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *