ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bilimle medeniyet birbirine paraleldir

Bilimle medeniyet birbirine paraleldir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Laparoskopik Sleeve Gastrektomi’ konulu bilimsel toplantıda, meslektaşları ile deneyimlerini ve çalışmalarını paylaştı.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Halil Coşkun, Sanko Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Laparoskopik Sleeve Gastrektomi’ konulu bilimsel toplantıda, meslektaşları ile deneyimlerini ve çalışmalarını paylaştı.
Sani Konukoğlu Hastanesi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Yeni kurulan üniversiteyiz. Öncelikli amacımız kullanılabilir bilgi üretmek. Hazırda olanı kullanmak değil” dedi.
Bilimle, medeniyetin yükselişinin paralel olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Bilimin seviyesi yükselince, medeniyetin seviyesi de yükselir. SANKO Üniversitesi olarak araştırmaya, iyi eğitime dayanan bir üniversite olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.
PANEL
Birçok sağlık kuruluşundan hekimlerin ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin dinleyici olarak katıldığı toplantının moderatörlüğünü SANKO Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Obezite ve Metabolik Cerrahi Birimi’nden Opr. Dr. Başar Aksoy yaptı.
Obezitenin 21. yüzyılın kronik hastalıklarından biri olduğunu ve ölüme varan ciddi sorunlara yol açtığını anımsatan Opr. Dr. Aksoy, daha sonra Bezmialem Vakıf Üniversitesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Halil Coşkun’a söz verdi.
“Böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı kıvanç duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Halil Coşkun ise obezitenin sadece ülkemizde değil, dünyada büyük bir sorun olduğunu ifade etti.
“Bugün burada iki tane canlı ameliyat yaparak, sizlerle paylaşımda bulunacağız” diyen ve “Cerrahi Hasta Hazırlığı ve Temel Yapılması Gerekenler” hakkında bilgi veren Doç. Dr. Coşkun, şöyle devam etti:
“Hastanenin güvenilirliği arttıkça, hastalar kendiliğinden hastaneye geliyor. Obezite cerrahisine kadar hasta zaten diyet, egzersiz, gibi pek çok yöntem denemiş oluyor. Ancak obezite cerrahisine almadan önce endokrinoloji, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve anesteziden konsültasyon istemek gerekir.”
Ameliyathanede Kullanılan Cihazlar ve Aletler, Post Op Hasta Takibi, Mobilizasyon, Beslenme ve Diyet gibi konular hakkında da bilgiler verilen toplantıda, ameliyathaneden iki müdahale canlı olarak izlettirildi.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *