ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bilim Olimpiyatı'nda bölge 3.'sü oldu.

Bilim Olimpiyatı'nda bölge 3.'sü oldu.
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
21. Ulusal Periyodik olarak öğrencilerin temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek
Şırnak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlemiş olduğu 21. Ulusal
Periyodik olarak öğrencilerin temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla her yıl ülke genelinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda Şırnak Fen Lisesi öğrencisi bölgesel düzeyde 3’üncülük kazandı.
Bölgede Gaziantep ve Şanlıurfa’da fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında bütün dereceleri elde tutan özel okullar oldu. Ancak matematik dalında Şırnak Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Biter’in bölge 3.'sü olması Şırnaklı öğrencilerin motivasyonunu yükseltti. 3. olan öğrenci Yusuf Biter, "Bölgesel olarak matematik olimpiyatlarında bölgesel üçüncüsü oldum. Bu benim başarım değil sadece. Bütün arkadaşlarımızın ve hocalarımızın ortak bir başarısıdır" dedi.
Biter'in arkadaşı Güneş Urat ise, "Arkadaşım adına sevindim. Umarım gelecek senelerde bizde onun gibi başarılara imza atarız. Okulumuzun ve Şırnak’ımızın adını eğitimle duyururuz" diye konuştu.
Şırnak’ta öğrencilerin daha çok katılım sağlayıp kente daha çok başarı getirmesi gerektiğini ifade eden Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan başarının kentte daha çok yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Şırnak’ın eğitimde kabuğunu kırdığını ifade eden Arslan, "Öncelikle öğrencimizi ulusal düzeyde yapılan böyle bir yarışmada ilimizi temsil ettiği için ve üçüncü olarak başarılı olduğu için tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimizin çalıştıkları zaman neleri başara bildikleri nerelere kadar başarılı olabildiklerini gösteren somut bir göstergedir. Umuyorum, her geçen yıl bu müracaatlar başarılar ilimizde daha çok yaygınlaşarak daha geniş kitleli bir öğrenci katılımıyla daha üst düzeyde ulusal ve uluslararası eğitim alanında kendi kabuklarını kırdığını, Şırnak’ın kabuklarının kırdığını ve eğitimle anılır bir kent olduğunu göstermiş olacaklar. Biz onlara müteşekkiriz, başarıların devamını diliyoruz" şeklinde konuştu. İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *