ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bilim adamları yoğurdun kanser hücrelerini yok ettiğini söylüyor

Bilim adamları yoğurdun kanser hücrelerini yok ettiğini söylüyor
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 14.58
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 14.58
Doktorlar her türlü bağırsak enfeksiyonuna karşı yoğurdun, özellikle içine tuz atmak suretiyle çok etkileyici bir madde olduğunu ifade etmişlerdi. Şimdi de yuğurdun tedavi edici yeni bir özelliği ortaya atıldı.

Çukurova Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Atilla Koner yaptığı açıklamada yoğurdun sağlık açısından çok yararlı bir gıda maddesi olduğunu söyledi. Halen devam etmekte olan çalışmalar ve araştırmalara göre yoğurt içinde bulunan Succine ve fumarik asitleri vücutta bulunan kanser hücrelerinin üremesini engellediği gibi, kanser yapıcı hücrelere de etki yaparak erimelerine neden oluyor.

İlim adamlarının iddiaları ispatlandığı takdirde kanser hastalığı korkutucu olmaktan çıkacak. Yoğurt yenilmek suretiyle hem beslenilecek, hem de tedavi olunacak. Ayrıca yoğurtta bulunan bakterilerin proteinleri kısmen parçalaması neticesinde sindirimi yapan enzimler daha etkili olarak kolay çalışma ortamı buluyor ve hazımsızlık diye bir şey kalmıyor.

Sihirli gıda maddesi yoğurdun besleme değerinin yüksekliği yanında, sağlık açısından onarıcı, tedavi edici özellikleriyle de bulunmaz besinler arasına kısa sürede girmiş bulunuyor. Tansiyonu yüksek olanlar için de bir su bardağı yoğurda biraz limon sıkılmak suretiyle bir hafta yenildiğinde tansiyon normale iniyor. Yalnız birer hafta ara ile bu işlemin yapılması gerek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *