ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bilgisayarın en verimli şekilde kullanılması amaçlanıyor

Bilgisayarın en verimli şekilde kullanılması amaçlanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde düzenlediği ‘Bilgisayar Kursu’ kapsamında çağın
Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde düzenlediği ‘Bilgisayar Kursu’ kapsamında çağın en önemli kitle iletişim aracı olan bilgisayarın en verimli şekilde kullanılmasını amaçlıyor.
Çağın gerekliliklerini yakından takip ederek ilçe halkına hizmet veren Şehitkamil Belediyesi, Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’ndeki bilgisayar eğitimlerine devam ediyor. ‘Bilgisayar Kullanım Kursu’ kapsamında kursiyerlere ilk olarak ‘temel bilgisayar’ eğitimi veriliyor. Kursiyerler, daha sonra da Windows, World, Excel, PowerPoint ve internet konularında ders görüyor. Toplam 160 saat ders alan kursiyerler, kurs bitiminde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. ‘Bilgisayar Kullanım Kursu’ sonunda kursa devam etmek isteyen kişiler, ‘Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’ için de eğitim alabiliyor.

Kursiyerlere, iş bulma ve iş ortamında önemli bir katkı sağladıklarını dile getiren Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi Bilgisayar ve Bilgisayar Muhasebe Öğretmeni Meral İngeç, “Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 5 sınıfımızda sürekli olarak bilgisayar eğitim kursu verilmektedir. Önce bilgisayarın temel eğitimini veriyoruz. Daha sonra Windows, World, Excel, PowerPoint ve internet konularında eğitim veriyoruz. ‘Bilgisayar Kullanım Kursu’ bitirildikten sonra ‘Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’ ile bir üst seviyeye geçilebilmektedir. Bu kurslarımız, öğrencilerimizin iş bulmalarında ve iş ortamlarında kendilerine yardımcı oluyor. Çünkü anlatırken de iş ortamlarından örneklendirme yapıyoruz. İş bulma konusunda yardımcı olacak şekilde iş ortamına hazırlıyoruz. Kursiyerlerimiz, kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı 160 saatlik ders gördüğünü ispatlayan bir bilgisayar sertifikasına sahip oluyor” diye konuştu.Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *