ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bilgisayar öğreniyorlar

Bilgisayar öğreniyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.48
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.48
Özel Gonca Anaokulu’nda öğrenciler 4 yaşında bilgisayar eğitimi almaya başlıyor.
Özel Gonca Anaokulu’nda öğrenciler 4 yaşında bilgisayar eğitimi almaya başlıyor. Minikler Kendilerine özel ve uygun bir şekilde hazırlanmış olan laboratuvarda teknoloji ile tanışıyorlar.
Gonca Anaokulu 4-5 ve 6 yaş grubu öğrenci grupları derste temel bilgisayar donanımları, Mouse kullanım kabiliyeti, belli başlı klavye tuşlarının görevleri ve zeka geliştirici bilgisayar oyunları ve bunun gibi bir çok eğitimi alarak eğlenerek öğreniyorlar.
Özel Gonca Anaokulu Bilgisayar öğretmeni Emine Aydın, “Teknolojinin yaşamımızdaki yeri ve önemi her geçen gün artmaktadır. Bilgisayarlar uygun koşullarda ve uygun yazılımlarla kullanıldığında eğitim ortamını zenginleştiren ve çocukların gelişim alanlarına olumlu katkıları olan araçlardır.
Bilgisayar laboratuvarında kavram eğitim programlarının uygulandığı çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bilgisayarlar çocuklarda sosyal ve duygusal gelişim, motor gelişimi ve öğrenmeye eğilimi de güçlendirirler. Çocuklarımızın geleceği bir şekilde bilgisayar ve buna bağlı ortamlarda geçecektir. Çocukların kendilerini her alanda ifade edebilmek için gelişen bu teknolojiyi mutlaka tanıyıp kullanmaları gerektiğine inanıyoruz. Artık çocuklar her yerde teknolojiyle karşılaşmakta ve küçük yaşlarda teknolojiyi kullanabilmektedirler” dedi.
Teknolojik altyapının hazırlanarak bilgisayarların okul öncesi eğitimde etkin şekilde kullanılması gerektiğini dile getiren Özel Gonca Anaokulu Okul Müdürü Bekir Akçay, “ bilgisayar derslerinin etkili şekilde yürütülmesi sonucunda öğrencilerde problem çözme, işbirliği, kavram gibi becerilerin geliştiği gözlenmektedir. Öğrenciler eğitim yazılımlarını eğlenerek, ilgi duyarak kullanmakta; bilgisayarlarla dünyayı keşfetmekte, deneyim kazanmaktadırlar. Öğrencilerin internet kullanımını öğretmenlerinin yardımı ile güvenli bir şekilde kullanma olanakları oluyor. Bilinçli kullanıcılar yetiştirmek için çocuğumuza ilk önce doğruları öğretmeliyiz. Eğer yanlışları öğretirsek doğruları öğretmeye imkânımız olmayabilir” şeklinde konuştu.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *