ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bilgisayar destekli malzeme seçimi anlatıldı

Bilgisayar destekli malzeme seçimi anlatıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak,
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak, Onatus firması Metalürji ve Malzeme Mühendisi Onur Öztürk tarafından bilgisayar destekli malzeme seçimi konusunda seminer verildi.

Seminerde, mühendis adayları seminer süresince malzeme bilimi, mühendislik malzemeleri ve tasarımı, ürünlerdeki malzemelerin değişim ve gelişim süreçleri hakkında detaylı şekilde bilgilendirildi. Mühendis adayı öğrencilerin iş hayatına atıldıktan sonra mühendis olarak çalışırken malzeme seçimini en uygun şartlarda, çalıştıkları firma adına önemli parametreler olan fiyat, işlenebilirlik, bulunurluk, mekanik özellikleri etrafında değerlendirerek ortaya çıkartmak için dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da bilgilendirildi. Müh. Onur Öztürk, seminerde bilgisayar destekli uygulamalardan örnekler sunarak, malzeme seçimi konusunda öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Gaziantep Üniversitesinde öğrencilerinin ilgisinden memnun kaldığın ifade eden Öztürk, bu tür seminerlerin öğrencilerin mesleki yaşamında oldukça önemli olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde tekrar Gaziantep Üniversitesinde öğrencilerle buluşmak istediğini söyledi. Programın sonunda seminere katılanlara sertifikaları verildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *